Go Back
4.7 van 43 stemmen
Granola ontbijt taartjes met cashew bosbessen spread | It's a Food Life
Granola ontbijttaartjes met bosbessencrème
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 

Een gezond zomers ontbijtje, makkelijk te maken met ingrediënten uit je voorraadkast

Porties: 2
Auteur: Laura | It's a Food Life
Ingrediënten
Voor de granola basis:
  • 75 gram krokante muesli bosvruchten Smaakt
  • 2 eetlepels lijnzaad Smaakt
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 3 eetlepels kokoschips toasted Smaakt
Voor de bosbessencrème
  • 100 gram cashewnoten Smaakt
  • 2 eetlepels bloemenhoninghoning Smaakt
  • 2 eetlepels bosbessen
Topping
  • 2 eetlepels kokoschips toasted
Zo maak je het
  1. Let op: voor dit recept moet je de cashewnoten minsten 2 uur laten weken in water.

Zo maak je de granola basis:
  1. Verwarm de oven op 180ºC

    Doe alle ingrediënten voor de granola basis in een grote kom en meng goed door elkaar. Verdeel het granola mengsel over 4 kleine taartvormpjes of muffinvormpjes. Zet 15 minuten in de oven.

Zo maak je de bosbessencrème
  1. Doe de cashewnoten, bosbessen en honing in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde crème.

Bereid de granola ontbijt taartjes
  1. Haal de granola taartjes uit de oven en laat eerst volledig afkoelen. Je kan ze even in de koelkast zetten. Zo wordt de kokosolie hard en vallen ze niet uit elkaar. 

  2. Verdeel de bosbessencrème over de taartjes. Versier de taartjes nu met vers Strooi er wat toasted kokoschips overheen en serveer.