Een heerlijke zelfgemaakte knapperige pizza met verse groene asperges en Parmezaanse kaas. Perfect voor in het weekend.
Verwarm de oven voor op 230°C. (Bedenk zelf even hoe hard je oven gaat. Ik heb de pizza 12 minuten gebakken op 230°C)
Bestuif je aanrecht met wat bloem. Rol het deeg zo dun mogelijk uit tot een mooie pizza en laat even rusten.
Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui enkele minuten tot die zacht en goudkleurig is. Was de asperges en snijd 2 centimeter van de onderkantaf. Gooi dit weg.
Leg het deeg op een met een beetje bloem bestoven bakplaat of pizzaplaat. Verdeel de ui en asperges erover. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel samen met de geraspte Parmezaanse kaas over de pizza. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie.
Schuif de pizza in de oven en bak 10-12 minuten tot de bodem knapperig is, de randen goudbruin zijn en de asperges gaar.
Buon appetito!
recept voor magisch brooddeeg.