Go Back
Recept voor de perfecte volkoren pizzabodem
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 15 min
 

Een gezond en lekker recept voor pizzabodem. Maar je kan er ook pitabroodjes, platbroden of bijvoorbeeld broodstengels van maken!

Gerecht: Hoofdgerecht, Side Dish, Snack
Keuken: Italian
Porties: 3 grote pizza's
Auteur: Laura | It's a Food Life
Ingredi├źnten
  • 250 gram speltbloem
  • 250 gram volkorenmeel
  • 1,5 theelepel fijn zeezout
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 eetlepel (koolzaad)olie + extra voor eroverheen
Zo maak je het
  1. Voeg de twee soorten meel samen in een grote kom met het zeezout en de gist. Meng goed door elkaar. Voeg 1 eetlepel (koolzaad)olie toe en 325 milliliter lauw water. Meng goed door elkaar en maak er een grof deeg van.

  2. Bestrooi je aanracht met wat bloem. Kneed het deeg 5 tot 10 minuten tot het deeg goed stevig en kleverig is. Probeer niet teveel bloem toe te voegen, het deeg hoort wat kleverig te zijn.

  3. Maak je kom schoon en sprenkel er wat olie in. Leg de deegbal in de kom en draai door de olie zodat alles bedekt is. Dek af met een schone theedoek en laat minstens een uur op een warme plek rijzen tot het deeg tweemaal zo groot is geworden. 

  4. Als het deeg goed gerezen en luchtig is, haal je het uit de kom en prik je er een aantal keer in met je vinger totdat al het lucht uit het deeg is verdwenen. 

  5. Je kan er 3 grote pizza's mee maken maar ook pita- of platbroden. 

Notities

Je kan het gebakken of rauw invriezen.