Go Back
Italiaans gevulde pannenkoekentaart
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 

Super leuk om te maken én te serveren. Een hartige pannenkoekentaart met een Italiaans tintje.

Auteur: Laura | It's a Food Life
Ingrediënten
Voor de pannenkoeken
  • 100 gram volkoren meel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1/2 liter melk
  • 50 gram boter
Voor de pannenkoekentaart:
  • 90 gram pesto
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 5 tomaten
  • Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels gemengde zaden
Zo maak je het
Bak de pannenkoeken:
  1. Meng alle ingrediënten - behalve de boter - tot een glad beslag met een garde of mixer. Gooi een klontje boter in een koekenpan en bak 7 tot 8 pannenkoeken.

De pannenkoekentaart:
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.

  2. Bekleed een taartblik met aluminiumfolie. Leg de eerste pannenkoek in het taartblik en besmeer met pesto. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel wat mozzarella over de pannenkoek. Hak de zongedroogde tomaten grof en verdeel ook deze over de pannenkoek. Rasp de Parmezaanse kaas en bestrooi de pannenkoek.

  3. Leg een volgende pannenkoek op de eerste. Beleg deze pannenkoek met pesto, tomaat, gemengde zaden en wat Parmezaanse kaas. 

  4. Ga zo door tot de laatste pannenkoek is gebruikt en bestrooi deze met Parmezaanse kaas. Zet de pannenkoekentaart 15 minuten in de oven. Snijd de pannenkoeken in 12 kleine of 8 wat grotere punten. Ook erg lekker koud te serveren!