Go Back
Amandel clafoutis (XS) met nectarine en kers
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
40 min
 

Een klein taartje. Gezond, snel klaar en lekker.

Porties: 4 people
Auteur: Merel
Ingrediƫnten
  • 1 nectarine
  • 10 kersen zonder pit (diepvries is prima)
  • 75 gram amandelmeel
  • 25 gram speltmeel
  • 125 gram appelmoes (zonder suiker toegevoegd)
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • Halve theelepel vanillearoma
  • Paar druppels (letterlijk!) amandelaroma
  • Snufje zout
  • Amandelschaafsel (ter decoratie)
Eventueel: 2 eetlepels honing als je een zoetekauw bent. Het recept is zelf is namelijk niet heel zoet.
Kleine bakvorm (die van mij is 15 cm) (gebruik je een standaard formaat bakvorm? Verdubbel de ingrediƫnten van het recept en verleng de baktijd met ongeveer 20 minuten)
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

  2. Snijd de nectarine in stukjes (reepjes, blokjes, jij bent de baas). Je kunt de nectarine schillen, maar dit hoeft niet.

  3. Verdeel de kersen en de nectarinestukjes over de bodem van je bakvorm.

  4. Meng het amandelmeel met het speltmeel in een kom.

  5. Mix in een andere kom het ei, eiwit, appelmoes, zout, vanille- en amandelaroma (en eventueel de honing).

  6. Schenk het eimengsel bij het meelmengsel met roer het door tot alle klontjes weg zijn. 

  7. Verdeel je beslag over het fruit in de bakvorm. Strooi er wat amandelschaafsel overheen.

  8. Bak je clafoutis goudbruin in 30 minuten.