Go Back
4 van 1 stem
Marokkaanse aardappelsalade (voor bij de BBQ) | It's a Food Life
Marokkaanse aardappelsalade (lekker voor bij de BBQ)
Voorbereiding
40 min
 

Een goedgevulde aardappelsalade met veel groentes en mediterrane smaken. Makkelijk te maken, gezond en heerlijk bij de BBQ. 

Gerecht: salade
Keuken: Mediterranean
Porties: 1 grote schaal
Auteur: Laura | It's a Food Life
Ingrediƫnten
  • 250 gram aardappelen
  • 240 gram kikkererwten uit blik (of 160 gram gedroogde en gekookte kikkererwten))
  • 3 eetlepels (koolzaad)olie
  • 1 grote ui
  • 2 grote wortels
  • 1 eetlepel verse gember
  • 2 rode paprika's
  • 35 gram rozijnen
  • handje pijnboompitten
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje peper & zout
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • verse peterselie ter granering
Zo maak je het
  1. Was de aardappelen en snijd in dobbelsteentjes. Doe de aardappelen in een pan en vul met water tot ze 2,5 cm onder water staan. Kook de aardappelen in 10 minuten gaar. Als je ze makkelijk kan doorprikken met een vork zijn ze gaar. Giet de aardappelen af en doe ze in een grote kom.

  2. Giet de kikkererwten af, spoel de kikkererwten uit blik eerst af. Snijd de gember fijn en de ui, paprika's en wortel grof. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de wortel, ui, paprika's en gember een minuut of 5. 

  3. Voeg de kikkererwten, rozijnen en kruiden (behalve de verse peterselie) toe en bak een paar minuten tot het het geurig is. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

  4. Voeg alle ingrediĆ«nten bij de aardappelen en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat meer zout en peper toe naar smaak.