Go Back
4 van 2 stemmen
Recept voor Havermout appeltaartje uit de oven | It's a Food Life
Havermout appeltaartje uit de oven
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
30 min
 

Een lekker bijzonder ontbijtje. Makkelijk te maken, gezond én het smaakt naar appeltaart. 

Gerecht: Dessert, ontbijt
Porties: 1
Auteur: Laura | It's a Food Life
Ingrediënten
  • 40 gram havermout
  • 150 milliliter (amandel)melk
  • 1 theelepel chiazaadjes
  • 1 theelepel lijnzaad
  • 1 zoete appel
  • 10 gram rozijnen
  • kaneelpoeder
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de havermout met de (amandel)melk en de zaadjes

  3. Schil en rasp de appel. Voeg de appel en rozijnen toe aan de melk en roer er naar smaak het kaneelpoeder toe. 

  4. Meng goed en schep in een ovenvast schaaltje. Bak 25 minuten in de oven. Als je de laatste 2 minuten de grill aanzet krijg je een lekker knapperig korstje. Enjoy!