Een goed gevulde maaltijdsoep vol groente en op smaak gebracht met kokos, limoen en koriander. Vergeet vooral de toppings niet om er een volwaardige maaltijd van te maken.
Kook alvast de spelt. Gebruik twee eenheden water en één eenheid spelt. Kook de spelt in 20 minuten gaar.
Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm de kokosolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan tot de ui glazig ziet. Voeg de curry madras kruiden toe en bak even mee tot het gaat geuren.
Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Voeg de zoete aardappel toe aan de pan en bak mee.
Voeg 1 liter bouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 15 minuten koken.
Haal 2 soeplepels water uit de pan en zet apart. Pureer de soep glad. Voeg de kokosmelk en het sap van de twee limoenen toe.
Rooster de cashewnoten kort in een droge pan. Hak de verse koriander zijn. Giet de spelt af.
Giet de currysoep in vier kommen en verdeel de toppings erover. Eetsmakelijk!