Go Back
4 van 1 stem
Recept voor geroosterde zoete aardappel met five spice | It's a Food Life
Recept voor geroosterde zoete aardappel met five spice
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
30 min
 

Een simpel maar lekker bijgerecht: geroosterde zoete aardappel met five-spice, tuinbonen en feta. Lekker bij een stukje vlees en salade.

Gerecht: Side Dish
Ingrediënten
  • 1 grote zoete aardappel (of 2 kleine)
  • 50 gram tuinbonen
  • 50 gram feta
  • 1 theelepel five-spice
  • 1 eetlepel koolzaadolie
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snijd de zoete aardappel in blokjes van 1 cm. Doe de blokjes in een kom en meng met de olie en five-spice kruiden. Verspreid de zoete aardappel over een bakplaat en zet 20-25 minuten in de oven.

  3. Kook of stoom de tuinbonen gaar. Gedroogde tuinbonen moet je eerst een nachtje laten weken en dan zo'n 30-45 minuten koken. Verse tuinbonen moet je eerst doppen, dan kan je ze in 10-15 minuten gaar koken. Het ligt er een beetje aan hoe groot de boontjes zijn. Test een tuinboon na 10 minuten om te kijken of ze gaar zijn. 

  4. Haal de zoete aardappel uit de oven. Meng alle ingrediënten in een kom serveer. Lekker bij een stukje vlees en een salade.