Go Back
Eiwitrijke zwarte bonenbrownies
Voorbereiding
20 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
50 min
 

Brownies zonder bloem en suiker maar mét zwarte bonen en dadels. Daardoor zijn ze rijk aan eiwitten en vezels.

Gerecht: Snack
Porties: 25 brownies
Auteur: Laura - It's a Food life
Ingrediënten
  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram walnoten
  • 200 gram medjool dadels
  • 2 blikken zwarte bonen a 400 gram
  • 125 gram kokosolie
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille bourbon
  • 2 el cacao
  • 50 ml sterke espressokoffie
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Zet de kokosolie in een ovenvast schaaltje in de oven om alvast te smelten.

  2. Smelt de chocolade au bain marie: breng in een pannetje water aan de kook. Doe de stukjes chocolade in een kom die past op het pannetje. Laat de chocolade al roerend smelten.

  3. Hak de walnoten in een keukenmachine in grove stukjes. Doe ze over in een kommetje. Verwijder de pitten en maal de dadels in de keukenmachine fijn. Soms helpt het om de dadels al wat klein te snijden. Zet ook de dadels apart.

  4. Pureer de bonen in de keukenmachine.

  5. Doe de dadels opnieuw in de keukenmachine, voeg de kokosolie toe en pureer enkele minuten tot een crème. 

  6. Voeg de eieren bij de dadel crème. Voeg beetje bij beetje de bonenpuree en de chocolade toe en blijf pureren tot het goed gemengd is. Voeg de vanille, cacao en koffie toe en ook driekwart van de walnoten.

  7. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet het mengsel erin. Verdeel de overige walnoten over het beslag. Bak de zwarte bonenbrownie 30 minuten in de oven.

  8. Laat de brownie afkoelen voordat je 'm in stukjes snijd. Deze brownie blijft 5 dagen goed in de koelkast maar je kan de stukjes ook invriezen!

Notities

Dit recept komt uit het kookboek FitChef.