Een simpele ovenschotel vol groente en liefde.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet ook een ovenschaal klaar.
Schil en rasp de aardappels (tip: gebruik de keukenmachine). Mix de zuurkool erdoor. Pak het mengsel in je handen en knijp er boven de gootsteen zoveel mogelijk vocht uit. Leg het in de ovenschaal. Gooi er de twee geperste teentjes knoflook, klein scheutje olijfolie, paprikapoeder, peper en zout bij en meng het door. Verdeel het over de bodem van de ovenschaal.
Trek van de spruitjes de eventuele bruine blaadjes. Gooi ze in een kom en sprenkel er wat olijfolie overheen. Schud met de kom zodat alle spruitjes met een dun laagje olie bedekt zijn. Verdeel de spruitjes over het zuurkoolmengsel.
Zet de schaal 30 minuten in de oven. Keer halverwege de baktijd de spruitjes om, zodat ze overal bruin kunnen worden.
Meng in een kom de boerenkool, paprika, tomaatjes, ui, citroensap en de mosterd samen.
Rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes een paar minuten tot ze goudbruin zijn (let op, kan snel verbranden). Schep de edelgistvlokken erdoor.
Haal na 30 minuten de ovenschaal uit de oven en verdeel het boerenkoolmengel eroverheen. Als je geraspte kaas gebruikt in plaats van de sesamzaadjes en edelgistvlokken, gooi dan ook de kaas er nu overheen. Zet de schaal nog 8 minuten terug in de oven.
Haal de schaal weer uit de oven en bestrooi voor het serveren het geheel met de sesamgistvlokken.