Go Back
Courgetti met avocado roomsaus en geroosterde tomaatjes
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 

Een heerlijke gezonde en koolhydraatarme spaghetti van courgette: courgetti. Meet een gezonde roomsaus van avocado en sappige tomaatjes uit de oven.

Porties: 2 personen
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 1 eetlepel olijfolie
Avocado roomsaus
  • 1 rijpe avocado
  • 1 hand verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 eetlepel limoensap
  • snuf zwarte peper en zeezout
  • 1 eetlepel olijfolie
geroosterde tomaatjes
  • 6 cherry tomaatjes
  • olijfolie
  • 1/2 tl basilicum, tijm en/of rozemarijn
Zo maak je het
Geroosterde tomaatjes
  1. Verwarm de oven op 200 ℃. Was de cherry tomaatjes en snijd doormidden. Leg de tomaatjes met de zaadjes naar boven op een ingevette ovenschaal. Of op bakpapier, dat kan natuurlijk ook. Besprenkel een scheutje olijfolie over de tomaatjes en verdeel de gedroogde kruiden eroverheen. Zet de tomaten 15-20 minuten in de oven.

Avocado roomsaus
  1. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze geuren en net iets kleuren.

  2. Verwijder de schil van de avocado. Doe de avocado, basilicum, knoflook, limoensap, knoflook, peper en zout in de keukenmachine. Pureer tot een romige saus. Voeg de olijfolie toe en mix nog even goed door elkaar.

Courgetti
  1. Maak lange slierten van de courgettes. Dit is het makkelijkste met een spirelli (spiraalsnijder), maar je kan het ook gewoon zelf snijden. 

  2. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de courgetti al roerend zo'n 5 minuten. Voeg de avocado roomsaus toe en roer goed door. Haal van het vuur en kieper de courgetti in een grote schaal.

  3. Haal de tomaatjes uit de oven en leg deze op de courgetti met avocado roomsaus. Serveer en geniet!