Een heerlijke gezonde en koolhydraatarme spaghetti van courgette: courgetti. Meet een gezonde roomsaus van avocado en sappige tomaatjes uit de oven.
Verwarm de oven op 200 ℃. Was de cherry tomaatjes en snijd doormidden. Leg de tomaatjes met de zaadjes naar boven op een ingevette ovenschaal. Of op bakpapier, dat kan natuurlijk ook. Besprenkel een scheutje olijfolie over de tomaatjes en verdeel de gedroogde kruiden eroverheen. Zet de tomaten 15-20 minuten in de oven.
Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze geuren en net iets kleuren.
Verwijder de schil van de avocado. Doe de avocado, basilicum, knoflook, limoensap, knoflook, peper en zout in de keukenmachine. Pureer tot een romige saus. Voeg de olijfolie toe en mix nog even goed door elkaar.
Maak lange slierten van de courgettes. Dit is het makkelijkste met een spirelli (spiraalsnijder), maar je kan het ook gewoon zelf snijden.
Verwarm de olie in een hapjespan en bak de courgetti al roerend zo'n 5 minuten. Voeg de avocado roomsaus toe en roer goed door. Haal van het vuur en kieper de courgetti in een grote schaal.
Haal de tomaatjes uit de oven en leg deze op de courgetti met avocado roomsaus. Serveer en geniet!