Ga terug
Makkelijke paddenstoelen risotto
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
40 min
 

Deze paddenstoelen risotto is makkelijk te maken, zit bomvol smaak en past perfect bij de hersft/winter.

Porties: 6
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediƫnten
  • 1 liter bouillon groente (vega) of runderbouillon*
  • 3 el (koolzaad) olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram risotto rijst
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 5 takjes verse tijm
  • 150 milliliter witte wijn
  • 1 handje verse peterselie
  • 90 gram geraspte Parmezaanse kaas
Zo maak je het
  1. Bereid eerst de bouillon zodat je die klaar hebt staan. 

  2. Snipper de ui en hak de knoflook heel fijn. Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 4 minuten tot ze glazig zijn. Hak de padenstoelen in grove stukken en voeg ze toe in de pan. Bak het geheel zo'n 5 minuten.

  3. Voeg nu de risotto rijst toe en roer verwarm een minuut of 2 tot de rijst glazig wordt. Voeg de tijm toe en schenk de wijn erbij, roer door tot de wijn is geabsorbeerd door de rijst.

  4. Nu gaan we beetje bij beetje de bouillon toevoegen: schep telkens 2 tot 3 volle soeplepels bouillon bij de risotto. Roer dan door tot de bouillon is opgelost en herhaal. Dit duurt 15 tot 20 minuten. Goed blijven roeren!

  5. Als je bij de laatste 2 soeplepels bouillon aangekomen bent voeg je de Parmezaanse kaas en verse peterselie toe. Voeg het laatste beetje bouillon toe en blijf roeren tot het bijna is geabsorbeerd. 

  6. De risotto moet gaar zijn maar mag nog best wat nattig zijn. Haal de risotto nu van het vuur en laat nog 10 minuten afgedekt staan. 

Notities

*Ik gebruik het bouillon poeder van BioToday.