Een lekkere geraffineerde suikervrije zoetzure citroencake met kaki fruit en maanzaad.
Verwarm de oven voor op 180 ºC
Mix het speltmeel, maanzaad, zout en bakpoeder door elkaar.
Rasp de schil van de citroen, pers het sap ook uit. Mixhet citroenrasp en sap met de suiker en het maple syrup
Mix de eieren, yoghurt en vanille-extract. Voeg dit mengsel nu toe aan het suikermengsel en klop alles luchtig door elkaar.
Mix nu beide mengsel door elkaar. Als alles goed gemengd is voeg je beetje bij beetje de kokosolie toe.
Bekleed een cakeblik met bakpapier. Kieper het deeg in het bakblik. Snijd het bovenste deel van het kaki fruit en snijd de vrucht nu in dunne plakken. Duw de plakken een voor een in het deeg, laat er telkens een paar millimeter tussen zitten.
Zet de cake 50 minuten in de oven.
Let op dat de bovenkant niet verbrand. Wordt de cake toch wat donker? Bedek de cake met wat aluminiumfolie en laat verder gaar bakken.