Go Back
Citroencake met kaki fruit
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
50 min
Totale tijd
1 uur
 

Een lekkere geraffineerde suikervrije zoetzure citroencake met kaki fruit en maanzaad. 

Porties: 12 plakken
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingredi├źnten
  • 150 gram speltmeel
  • 90 gram Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 70 gram maanzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 citroen rasp + sap
  • 60 milliliter maple syrup
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 milliliter koolzaadolie of kokosolie, olijfolie..
  • 2 kaki fruit
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180 ┬║C

  2. Mix het speltmeel, maanzaad, zout en bakpoeder door elkaar. 

  3. Rasp de schil van de citroen, pers het sap ook uit. Mixhet citroenrasp en sap met de suiker en het maple syrup

  4. Mix de eieren, yoghurt en vanille-extract. Voeg dit mengsel nu toe aan het suikermengsel en klop alles luchtig door elkaar.

  5. Mix nu beide mengsel door elkaar. Als alles goed gemengd is voeg je beetje bij beetje de kokosolie toe. 

  6. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Kieper het deeg in het bakblik. Snijd het bovenste deel van het kaki fruit en snijd de vrucht nu in dunne plakken. Duw de plakken een voor een in het deeg, laat er telkens een paar millimeter tussen zitten.

  7. Zet de cake 50 minuten in de oven. 

Notities

Let op dat de bovenkant niet verbrand. Wordt de cake toch wat donker? Bedek de cake met wat aluminiumfolie en laat verder gaar bakken.