Go Back
Zoete aardappel stamppot met pindakaas
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
30 min
 

Een 'net wat andere' stamppot, met zoete aardappel, pastinaak en (een persoonlijke favoriet) pindakaas! 

Gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 2
Auteur: Merel
Ingrediënten
  • 1 grote zoete aardappel (ongeveer 350 gram)
  • 1 pastinaak (ongeveer 200 gram)
  • 1 kleine prei (ongeveer 200 gram)
  • 200 gram andijvie
  • 40 gram pindakaas
  • 3 eetlepels kokosmelk
  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Halve rode peper (of gebruik sambal)
  • Scheutje olie om in te bakken
  • Peper/zout
  • Eventueel: een handje ongezouten pinda's en koriander
Zo maak je het
  1. Breng water aan de kook in een grote pan. Schil de aardappel en pastinaak en snijd ze in gelijke, grote stukken. Snijd de prei in grove ringen.

  2. Gooi de stukken aardappel en pastinaak in de pan met water en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten. De aardappel is gaar als je er makkelijk met een vork in kunt prikken. Doe na 17 minuten de prei in de pan erbij en kook het zo’n 3 minuten mee.

  3. Snijd ondertussen de gele ui en rode peper in stukjes. Verhit wat olie in een koekenpan. Bak de ui en peper tot de ui lichtbruin is. Pers de knoflook uit en roerbak het een minuutje mee. Schep de kokosmelk en pindakaas in de koekenpan en roer het door tot het een papje wordt.

  4. Giet de aardappels, pastinaak en prei af en gooi ze terug in de pan. Je kun de pan op een laag vuurtje op het fornuis laten staan om de stamppot warm te houden. Stamp alles fijn. Voeg het pindakaaspapje toe aan de stamppot en hussel het goed door. Voeg nu ook de andijvie toe en blijf het husselen tot de andijvie is opgenomen in de stamppot. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Verdeel de stamppot op twee borden. Garneer met pinda’s en eventueel koriander.