Go Back
Recept voor ingemaakte radijsjes
Voorbereiding
5 min
Totale tijd
5 min
 

Ingemaakte radijsjes hebben een heerlijke friszure smaak en zijn heerlijk door de salade, op brood of gewoon als snack!

Porties: 1 pot
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediƫnten
  • 1 bos radijsjes mag in alle soorten en maten
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml appelciderazijn
  • 150 ml water
  • 1,5 tl zout
  • 3 tl honing
Zo maak je het
  1. Was de radijsjes en snijd ze in hele dunne plakjes. Pel de knoflook en doe samen met de radijsjes in een gesteriliseerde weck- of jampot. 

  2. Verwarm de overige ingrediĆ«nten in een pannetje. Zorg ervoor dat de honing en het zout zijn opgelost maar breng niet aan de kook. 

  3. Giet het vocht bij de radijsjes en sluit het potje af met een deksel. Laat de ingemaakte radijsjes volledig afkoelen en zet in de koelkast. Na 24 uur kan je de radijsjes gebruiken.