Een gezonde goedgevulde appelcake met speculaaskruiden en lekker veel noten en vruchten.
Mix de droge ingrediënten door elkaar (dus havermeel, boekweitmeel, zeezout, kaneel, koekkruiden, bakpoeder, kokosbloesemsuikers) in een grote kom.
Meng de gesmolten kokosolie met de suiker.
Mix de eieren, yoghurt en het vanille-extract in een blender en voeg het olie/ suikermengsel toe.
Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en maal de appels tot kleine stukjes in de keukenmachine. Geen keukenmachine? Hak de appels dan met een groot mes in kleine stukjes.
Voeg de appels bij het deegmengsel. Voeg ook de noten bessen mix toe en roer alles goed door elkaar.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en kieper het appel speculaascake mengsel in de vorm. Mix de suiker en kaneel voor de topping door elkaar en strooi over de cake.
Zet de speculaascake 50 minuten in de oven. Als de cake gaar is (prik er met een satéprikker in en als die schoon blijft is cake gaar) laat hem dan nog even in de oven met open deur afkoelen.