Go Back
Gezonde appel-speculaascake met noten
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
50 min
Totale tijd
1 uur
 

Een gezonde goedgevulde appelcake met speculaaskruiden en lekker veel noten en vruchten.

Porties: 12 porties
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediënten
  • 180 gram havermeel je kan havermout tot meel malen
  • 2 eetlepels boekweitmeel
  • 1/2 theelepel (keltisch)zeezout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 theelepel koekkruiden
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • 60 gram kokosbloesemsuiker
  • 80 milliliter kokosolie gesmolten
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 appels
  • 100 gram noten en bessenmix
Topping
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven op 180ºC. Doe de kokosolie in een ovenbestendig schaaltje en zet in de oven zodat het alvast kan smelten.

  2. Mix de droge ingrediënten door elkaar (dus havermeel, boekweitmeel, zeezout, kaneel, koekkruiden, bakpoeder, kokosbloesemsuikers) in een grote kom. 

  3. Meng de gesmolten kokosolie met de suiker.

  4. Mix de eieren, yoghurt en het vanille-extract in een blender en voeg het olie/ suikermengsel toe. 

  5. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar. 

  6. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en maal de appels tot kleine stukjes in de keukenmachine. Geen keukenmachine? Hak de appels dan met een groot mes in kleine stukjes. 

  7. Voeg de appels bij het deegmengsel. Voeg ook de noten bessen mix toe en roer alles goed door elkaar. 

  8. Bekleed een cakevorm met bakpapier en kieper het appel speculaascake mengsel in de vorm. Mix de suiker en kaneel voor de topping door elkaar en strooi over de cake. 

  9. Zet de speculaascake 50 minuten in de oven. Als de cake gaar is (prik er met een satéprikker in en als die schoon blijft is cake gaar) laat hem dan nog even in de oven met open deur afkoelen.