Pompoencake met knapperige pecannoten - It's a food life
Pompoencake met knapperige pecannoten

Een smeuïge zoete pompoencake met een heerlijke knapperig laagje van pecannoten met maple syrup.

Porties: 12 porties
Ingrediënten
  • 400 gram pompoen
  • 250 gram meel
  • 150 gram Medjool dadels (+/- 6 dadels)
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel kruidenmix (zie artikel)
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanillepoeder (vanille bourbonpoeder of zaadjes van 1 vanillestokje)
  • 1/2 theelepel zout
Topping:
  • 20 gram pecannoten
  • 3 eetlepels maple syrup
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook of stoom de pompoenblokjes in ongeveer 10 minuten zacht en gaar.

  2. Doe de pompoenblokjes samen met de dadels en eieren in de keukenmachine en blend tot een mooi mengsel.

  3. Doe het meel, de kruiden, bakpoeder, zout en vanillepoeder in een kom en meng goed door elkaar. Voeg nu de natte en droge ingrediënten samen en meng wederom tot een glad geheel. Giet het deeg in een ingevette bakvorm.

  4. Hak de pecannoten grof en met de maple syrup erdoorheen. Verdeel dit mengsel nu over het deeg en druk een klein beetje aan.

  5. Zet de cake 45 minuten in de oven. Houd de bovenkant in de gaten. Check na 25 minuten. Gaat het iets te snel? Leg dan een vel aluminiumfolie over de cake zodat de bovenkant niet verbrand. Na ongeveer 45/50 minuten in de cake klaar.