Makkelijke stamppot met broccoli en yoghurt - It's a food life
Vegetarische stamppot met broccoli, yoghurt en cashews
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
15 min
 

Dit recept voor broccoli stamppot met yoghurt en cashews is vegetarisch, rijk aan vitamine C, kidsproof en een makkelijke doordeweekse maaltijd.

Gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Focuswoord: broccoli, cashews, stamppot, yoghurt
Porties: 4 personen
Auteur: Laura
Ingrediƫnten
  • 1 kilo aardappelen
  • 1 ui
  • 600 gram broccoli
  • 1 zoete puntpaprika
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels koolzaadolie voor bakken & braden
  • 125 milliliter volle Griekse yoghurt
  • zout en peper naar smaak
Zo maak je het
  1. Schil en snijd de aardappelen in grote stukken. Doe ze in een pan met ruim water en voeg een flinke snuf zout toe. Kook de aardappelen in 12 minuten gaar.

  2. Schil de ui en snijd in ringen.

  3. Maak de broccoli schoon en snijd de roosjes van de stronk. Schil de steel van de broccoli en snijd in plakjes.

  4. Voeg de broccoli en ui na twee minuten toe aan de aardappelen en kook nog 10 minuten gaar. Prik na 10 minuten met een vork in een aardappel en een stukje broccoli, gaat de vork en makkelijk in? Dan is het gaar.

  5. Zet een droge koekenpan op het vuur en laat warm worden. Voeg de cashews toe en rooster ze bruin. Hak de cashews daarna in grove stukken (eet er een klein kindje mee? Hak de cashews dan heel fijn of voeg ze pas toe aan tafel en sla het bord van je kid over).

  6. Was de paprika, snijd doormidden en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd de paprika ik kleine stukjes.

  7. Giet de aardappelen, broccoli en ui af. Vang wat kookvocht op. Voeg de yoghurt en paprika bij de stamppot en een scheutje kookvocht. Stampen maar! Breng op smaak met zout en peper.

  8. Serveer met cashews en wat yoghurt on te side.