recept voor pastasalade | It's a food life
Italiaanse pastasalade
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
20 min
 

Dit recept voor pastasalade zit bomvol groente en is een feestje om op tafel te zetten. Fijne smaken, mooi kleurrijk en ook nog eens mega lekker.

Gerecht: salade
Keuken: Italian
Focuswoord: BBQ, pastasalade, vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Laura - It's a food life
Ingrediƫnten
  • 200 gram volkoren penne pasta
  • 1 aubergine
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 15 cherry tomaatjes
  • 3 lente uitjes
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 1 bakje mini mozzarella
  • 100 gram ijsbergsla
  • 2 eetlepels pesto
  • handje verse peterselie
  • handje verse bascilicum
  • peper en zout
Zo maak je het
  1. Kook de pasta zoals op de gebruiksaanwijzing staat. 

  2. Verwarm wat olie in een hapjespan. Snijd de aubergine en champignons in grove stukken en bak ze 5 tot 7 minuten gaar in de olie.

  3. Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden, de lente uitjes in kleine ringen, de zoete puntpaprika's in reepjes en de zongedroogde tomaatjes in vieren. Snijd de verse kruiden grof.

  4. Als de pasta gaar is giet je het af. Doe alle ingrediƫnten in een grote saladekom en mix goed door elkaar. Zorg dat de hele salade bedekt is met pesto en dat de verse kruiden goed verdeeld zijn. Breng op smaak met wat zout en peper.

Notities

Tip: maak je de salade van tevoren? Voeg de ijsbergsla dan pas toe als je de pastasalade serveert.