bananenbrood met zaden en pitten (4)
Gezonde bananenbrood met heel veel pitten en zaden
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
40 min
Totale tijd
50 min
 

Zelf bananenbrood maken? Probeer dit gezonde recept eens. Een heerlijk smeuïg bananenbrood met veel pitten en zaden.

Gerecht: Snack
Porties: 1 cake
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediënten
  • 230 gram spelt- of volkorenmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • flinke snuf zout
  • 1/2 theelepel vanille
  • 2 theelepels kaneel
  • flinke snuf nootmuskaat
  • 80 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 40 gram (gebroken) lijnzaad
  • 60 gram rozijnen
  • 3 rijpe bananen
  • 125 milliliter (amandel)melk
  • 60 milliliter olijf- of koolzaadolie
  • 60 milliliter maple syrup of honing
  • 3 theelepels tahini (sesampasta) of pindakaas
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven op 180 graden.

  2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Dus het meel, de kruiden, het bakpoeder, de zaden en rozijnen.

  3. Prak de bananen met een vork. Voeg de melk, olie, siroop of honing en tahini of pindakaas toe. Meng goed.

  4. Voeg nu de natte en droge ingrediënten samen en meng goed door elkaar. Het is een vrij stevig beslag.

  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het beslag in de vorm. Zet het bananenbrood 40 minuten in de oven. 

Notities

Let op: elke oven is anders. In mijn oven is het bananenbrood op 180 graden in 40 minuten perfect. Het kan zijn dat jouw oven iets langer nodig heeft. Check na 30 minuten hoe gaar de cake is door er een satéprikker in te prikken. Komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar. Zo niet, houd het dan een beetje in de gaten.