Carrot Cake Wafels
Voorbereiding
5 mins
Kooktijd
15 mins
Totale tijd
20 mins
 

Zelf wafels maken? Probeer dit recept voor carrot cake wafels. Een snel en gezond recept voor zelfgemaakte verse wafels.

Gerecht: ontbijt
Porties: 6 wafels
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediënten
  • 130 gram (spelt)meel
  • 100 gram (spelt)bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • snufje zout
  • 2 geschilde en geraspte wortels
  • 200 milliliter (amandel)melk
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel (koolzaad)olie
Topping
  • 3 eetlepels cottage cheese
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1,5 eetlepel maple syrup of andere siroop
Garnering
  • Pecannoten
  • 1 Wortel
Zo maak je het
  1. Zet je wafelijzer aan. Meng alle droge ingrediënten door elkaar.

  2. Meng alle natte ingrediënten door elkaar.

  3. Meng droge en natte ingrediënten door elkaar. Het deeg moet wat steviger zijn dan pannenkoekendeeg. Maar het mag wel goed door te roeren zijn.

  4. Bak de wafels in het wafelijzer.

  5. Maar ondertussen de frosting. Dit is heel makkelijk. Gewoon de cottage cheese, Griekse yoghurt en siroop mengen. De pecannoten kan je even roosteren in een droge pan voor extra smaak. Rasp of snijd de wortel fijn.

  6. Zijn je verse carrot cake wafels klaar? Verdeel de frosting en toppings over de wafels en geniet van je heerlijke ontbijtje.