5 van 1 stem
Zomers en gezond mango kokos taartje (raw, vegan, glutenvrij) | It's a Food Life
Mango kokos taartje (raw, vegan en glutenvrij)
Voorbereiding
15 min
Totale tijd
15 min
 

Een zomers  mango kokostaartje - gemaakt met gezonde ingrediënten, raw, vegan en glutenvrij. 

Gerecht: Dessert, Snack
Keuken: raw, vegan
Porties: 8 repen
Auteur: Laura | It's a Food Life
Ingrediënten
voor de bodem:
  • 8 geweekte Medjool dadels
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 50 gram walnoten
  • 2 eetlepels kokosolie
voor de cheesecake laag:
  • 100 gram cashewnoten 2 uur geweekt in water
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel maple syrup of honing
  • 1 theelepel vanille-extract
voor de mango topping
  • 1 rijpe mango
  • 2 eetlepels chiazaad
Zo maak je het
  1. Let op: voor dit recept is het belangrijk dat je de cashewnoten minstens 2 uur laat weken voordat je begint. 

  2. Doe de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en maal fijn tot een deegachtige substantie. Bekleed een plat schaaltje/bakblik/bakje (ik heb een plastic bakje van 18x15 gebruikt) met keukenpapier. Kieper het deeg in het bakje en verdeel over de bodem, het mag ongeveer een 0,5-1 cm dik zijn. Zet in de vriezer.

  3. Voor de cheesecake laag: giet je de geweekte cashewnoten af, doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pulseer tot een gladde substantie. Proef of de smaak goed is. Wil je het iets zoeter? Voeg wat maple syrup toe. Haal de bodem uit de koelkast en verdeel de cheesecake laag over de bodem. Zet in de vriezer.

  4. Schil de mango en hak het vruchtvlees in blokjes. Doe de mango samen met de chiazaadjes in een keukenmachine of blender. Blend tot een sappig geheel. Pak het taartje uit de koelkast en giet het mango mengsel over de cheesecake. Verdeel goed zodat alles bedekt is met mango.

  5. Zet het taartje minstens 2 uur in de vriezer en haal het er 20 minuten voor het serveren uit. Het taartje is 2 maanden houdbaar in de vriezer.