4.72 van 7 stemmen
Recept voor Zoete aardappel brownies met chocolade fudge | It's a Food Life
Zoete aardappel brownies met fudge
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 

Smeuïge, machtige, glutenvrije, gezonde brownies met zoete aardappel en een knapperige chocolade topping. 

Porties: 12 brownies
Auteur: Laura | It's a Food Life
Ingrediënten
Zoete aardappel brownie
  • 1 grote zoete aardappel | ongeveer 350-400 gram
  • 65 milliliter maple syrup | of honing, agave
  • 210 gram amandelboter
  • 50 gram cacao
Knapperige choco topping:
  • 200 gram 70% pure chocolade
  • 120 gram kokosolie
  • 1 theelepel vanille extract
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 175ºC.

  2. Schil de zoete aardappel en pureer in de keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten toe en pureer tot een gladde massa. Of in ieder geval zo glad mogelijk. 

  3. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20x20 cm. Zet 20 - 25 minuten in de oven. De baktijd varieert per oven, dus houd het zelf in de gaten.

  4. De brownie is vrij zacht als het uit de oven komt. Dit is niet erg, laat het volledig afkoelen en je baksel veranderd in perfect smeuïge brownie.

Knapperige choco topping:
  1. Smelt de kokosolie en chocolade in een pannetje en voeg het vanille extract toe. 

  2. Giet de choco topping over de brownie en laat afkoelen. Zet nog een tijdje in de koelkast. 

  3. Snijd de brownie in 12 stukken en serveer bij de koffie of thee. Of eet als ontbijt. Het is jouw feestje!