5 van 2 stemmen
Recept voor Creamy couscous met gebakken kikkererwten en grapefruit | It's a Food life
Creamy couscous met gebakken kikkererwten en grapefruit
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
5 min
Totale tijd
10 min
 

Zonnige lunch, snel klaar en vol vitamientjes

Porties: 2 people
Auteur: Merel
Ingrediënten
  • 120 gram couscous
  • 1 rijpe avocado
  • 4 eetlepels hüttenkäse
  • Groene salade (ik gebruikte gemixte sla, komkommer en tuinkers)
  • 1 grapefruit
  • Klein blikje kikkererwten
  • Halve eetlepel gerookte paprikapoeder
  • Snufje knoflookpoeder
  • Paar blaadjes verse munt
  • Amandelschaafsel (eventueel geroosterd)
  • (Vers) citroensap
  • Peper/zout
  • Flinke eetlepel olijfolie
Zo maak je het
  1. Bereid de couscous volgens de verpakking.

  2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en giet hier een flinke eetlepel olijfolie in. Voeg de gerookte paprikapoeder, wat peper en een snufje knoflookpoeder toe. Mix het met een spatel even door en voeg ook de (afgegoten) kikkererwten toe. Bak de erwten ongeveer 5 minuten. Schut regelmatig de pan.

  3. Schil de grapefruit en snijd hem in stukjes. 

  4. Doe ondertussen het vlees van de avocado, de eetlepels hüttenkäse, wat peper, zout, knoflookpoeder, citroensap en muntblaadjes (in stukjes) in een bakje en prak het tot het een gladde massa is. 

  5. Zodra de couscous klaar is kun je dit door je avocadomengsel roeren.

  6. Verdeel sla over twee borden, leg er wat komkommer op (of andere salade-achtige ingrediënten naar keuze). Schep de avocadocouscous erop. Gooi ook de kikkererwten erbij als deze klaar zijn. Leg de stukjes grapefruit ernaast. Bestrooi de borden met amandelschaafsel.