Recept voor havermout pannenkoekjes met peer en blauwe bessen | It's a Food Life
Havermout pannenkoekjes met peer
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
15 min
 

Gezonde havermout pannenkoekjes, perfect voor de zondagmorgen. Lekker eiwitrijk door de Griekse yoghurt en hüttenkäse.

Gerecht: Breakfast
Porties: 8 pannenkoekjes
Auteur: Laura | It's a Food Life
Ingrediënten
  • 150 gram havermoutmeel (havermout malen in keukenmachine)
  • snufje (Keltisch) zeezout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels Griekse Yoghurt
  • 1 eetlepel hüttenkäse
  • kokosolie
Toppings:
  • 2 peren
  • 50 gram blauwe bessen
  • honing
Zo maak je het
  1. Gooi alle ingrediënten, behalve het fruit, in de blender en blend tot een glad beslag. Bak hier 8 kleine pannenkoekjes van.

  2. Schil de peer, snijd in vieren en bak deze in een koekenpan met een klein beetje kokosolie. Voeg ook wat honing toe zodat dit kan karameliseren.

  3. Serveer de pannenkoekjes met gekarameliseerde peer, blauwe bessen en honing.