5 van 2 stemmen
Vegan Valentijn IJstaartje | It's a Food Life
Tweepersoons Valentijn ijstaartje
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
3 uur
Totale tijd
3 uur 10 min
 

Vegan ijstaartje, gezond en snel. Gemaakt met bananen kokosijs en gekleurd met kersen. Perfect voor Valentijn!

Gerecht: Dessert
Porties: 2
Auteur: Merel - It's a Food life
Ingrediƫnten
  • Kleine springvorm (de mijne is 10cm breed en na wat geknutsel met karton en bakpapier ook ongeveer 10cm hoog, zie foto hieronder)
Bodem
  • 25 gram gemengde noten
  • 3 gedroogde zachte vijgen
  • 3 kersen, bevroren
  • Theelepel cacaopoeder
  • Halve theelepel vanille extract
  • Kwart theelepel instant espressopoeder
  • Snufje zout
IJs
  • 2 bevroren bananen
  • 4 grote eetlepels kokosmelk
  • 10 bevroren kersen
  • Evt. honing of agavesiroop (of zoetstof naar keuze)
Optioneel, ter decoratie
  • Nog wat kersen
  • Snoephartjes
  • Geschaafde witte chocolade
Zo maak je het
  1. Gooi alle ingrediƫnten voor de bodem in een keukenmachine en maal het tot een plakkerig deeg.

  2. Maak er met de bolle kant van een lepel een bodem van in je springvorm.

  3. Gooi vervolgens de bevroren bananen in de keukenmachine. Voeg eventueel zoetstof toe als je van zoet houdt. Doe ook de kokosmelk en de kersen erbij. Mix het tot een roomijsachtige substantie ontstaat. Schep dit over de bodem van de springvorm heen. 

  4. Voor een licht-naar-donker effect: mix eerst alleen de bananen en kokosmelk. Haal wat ijs uit de keukenmachine en houdt dit ijs apart. Voeg aan het resterende ijs drie kersen toe en mix opnieuw. Houdt ook wat van dit ijs apart. Gooi vervolgens de rest van de kersen in de keukenmachine en mix ook dit weer. Schep het meest donkerroze ijs als eerste in de springvorm. Doe vervolgens het lichtroze ijs erop en als laatste het witte ijs.

  5. Zet de vorm minimaal drie uur in de vriezer. Haal hem er 10 minuten voor serveren uit.