Suikervrije gember kaneel muffins | It's a Food Life
Suikervrije gember kaneel muffins

Gezonde muffins zijn vrij van geraffineerde suiker. Met de heerlijke verwarmende smaken van gember en kaneel heb je een heerlijk gezond tussendoortje voor bij de thee.

Porties: 6 muffins
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediënten
  • 125 gram roomboter op kamer temperatuur
  • 70 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • snufje (Keltisch) zeezout
  • 70 milliliter amandelmelk
  • 150 gram speltmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven op 200℃.

  2. Doe de boter, suiker en het vanille extract in een kom en meng tot een romig geheel.

  3. Voeg de eieren, gember, kaneel toe en meng goed door elkaar. Voeg nu ook de melk, het meel en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag.

  4. Verdeel het deeg over 6 muffin vormpjes, strooi er eventueel wat extra kaneel en gember over en zet 20 minuten in de oven. Prik met een saté stokje in de muffins, als het stokje er droog uit komt zijn ze klaar.