Koolhydraatarme simpele Mexicaanse gevulde courgette bootjes | It's a Food Life
Mexicaans gevulde courgette bootjes

Een lekker makkelijk koolhydraat arm recept voor gevulde courgette bootjes met een Mexicaanse gehakt vulling

Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 500 gram gehakt
  • 1/2 gele ui
  • 2 tomaten
  • 1 jalapeño peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel tacokruiden zie recept hieronder
  • zout en peper
  • geraspte kaas
Taco kruiden
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel cayenne peper
  • 1,5 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel rode peper poeder
  • 1/2 theelepel gemalen zeezout
  • 1 theelepel gemalen peper
  • 1/2 theelepel uienpoeder
Topping
  • tomaat in blokjes
  • ijsbergsla
  • avocado
Zo maak je het
Taco kruiden
  1. Voeg alle kruiden samen en mix goed door elkaar. Heb je niet alle kruiden in poedervorm? Maal de kruiden dan samen in een vijzel. Je kan de taco kruiden heel lang bewaren in een afgesloten potje.

  2. Verwarm de oven op 180ºC.

  3. Snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en de jalapeño peper fijn. Verwarm wat olie in een pan en bak de ui, tomaat en jalapeño peper 3 minuten. Voeg de taco kruiden toe en bak 1 minuut mee.

  4. Voeg het gehakt toe en bak een paar minuten mee totdat het gehakt bijna gaar is. Voeg de mais toe en bak nog 1 minuut.

  5. Was de courgettes en snijd over de lengte doormidden. Schraap nu met een lepel de zaadjes eruit en nog een beetje meer zodat het echt bootjes worden. 

  6. Leg de courgettes in een ingevette ovenschaal. Verdeel de vulling over de courgette bootjes en strooi er geraspte kaas overheen. Zet 20-30 minuten in de oven.* 

  7. Haal de courgette bootjes uit de oven en serveer met tomaat, avocado en ijsbergsla.

Notities

Houd de courgettes in de gaten, worden ze te snel bruin dan kan je ze afdekken met aluminiumfolie en verder afbakken zonder dat ze aanbranden.