Recept voor Italiaanse paddenstoelensoep met marscarpone | It's a Food Life
Italiaanse paddenstoelensoep met mascarpone
Voorbereiding
20 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
50 min
 

Een lekker romige paddenstoelensoep op smaak gebracht met verse marjolein, tijm en peterselie. Een heerlijk soepje als voorgerecht voor het kerstdiner.

Porties: 2 personen
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediënten
voor de paddenstoelensoep:
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse marjolein
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 bakje paddenstoelenmelange
  • 30 gram mascarpone
  • 1/2 theelepel bloem
  • 1 stokbrood
voor de kaaskoekjes:
  • 30 gram grana padano
  • peper
Zo maak je het
Vooraf:
  1. Verwarm de oven voor op 185ºC. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm, marjolein en peterselie en snijd fijn.

  2. Bak de het stokbrood zoals aangegeven op de verpakking of als je een vers stokbrood hebt zo'n 10-12 minuten in de oven.

  3. Verhit de roomboter in een soeppan en smoor de sjalot en knoflook 2-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg 3/4 van de paddenstoelenmelange en 3/4 van de kruiden toe en bak 3-4 minuten op middellaag vuur. Voeg vervolgens de bloem toe en roer goed door.

  4. Voeg 500 ml paddentoelenbouillon toe en breng de soep aan de kook. Kook afgedekt, 25-30 minuten op laag vuur.

  5. Meng de grana padano met wat peper. Vorm op een bakplaat met bakpapier de kaaskoekjes: strooi de kaas in een rondje en druk licht aan. Maar 2 kaaskoekjes per persoon. 

  6. Laat de soep van het vuur terug koelen en bewaar vervolgens samen met de kaasrondjes in de koelkast. Bewaar het afgebakken brood in aluminium folie.

Voor het serveren:
  1. Verwarm de oven voor op 185ºC.

  2. Zet de soep terug op het vuur en brengt opnieuw aan de kook. Voeg de overge paddenstoelenmelange toe en verhit nog 5 minuten. Breng de soep op smaak met peper en zout.

  3. Bak de kaaskoekjes 8-10 minuten in de oven. Let op dat ze niet verbranden, ze zijn goed als ze goudbruin kleuren. 

  4. Plaats het afgebakken brood nog 5 minuten in de oven.

  5. Roer vlak voor het serveren de mascarpone door de soep. Schenk de soep in kommen en garneer de rest van de kruiden erover. Serveer met de kaaskoekjes en het stokbrood. 

Notities

Dit recept is van HelloFresh.