Ben je al zenuwachtig? Over een paar nachtjes is het zover hoor, dan is onze Koning jarig. Hoezee! Speciaal voor Koningsdag een lekker oranje gerecht: zoete aardappel linzensoep.
Wat een GE-WEL-DI-GE feestdag vind ik Koningsdag toch! Ja ik durf daar voor uit te komen maar ik geef toe het mij weinig kan schelen dat Willie jarig is. Het gaat mij echt om het feest. Rustig slenteren langs rommelmarkten met een oranje zonnebril op en bier in je rugtas. Om vervolgens een dansje te wagen op een oranje gekleurd plein in een tot megafestival omgetoverde stad.
Om alvast in de sfeer te komen heb ik hier een goed vullend oranje soepje voor jullie: linzensoep met zoete aardappel. Het is een behoorlijk vullend soepje, een mooie bodem voor de drankjes .
Oranje booooooooven, oranje booooooooven lang leven de Ko’honing!
Recept voor zoete aardappel linzensoep
Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten koken
Ingrediënten voor 4 kommen soep:
200 gram rode split linzen
2 middelgrote zoete aardappels, in stukjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
70 gram tomatenpuree (=klein blikje)
2 tl kerriepoeder
1 tl komijnpoeder
2 el peterselie, gehakt
1 liter groente bouillion
(koolzaad)olie om in te bakken
peper en zout
Hoe maak je het:
Maak de linzen schoon door de af te spoelen in een vergiet.
Verhit de olie en bak de ui, knoflook en zoete aardappel voor 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder en tomatenpuree toe en fruit dit een minuutje mee. Doe de overige ingrediënten er bij en breng het geheel aan de kook. Laat in 45 minuten op zacht vuur gaar koken. Voor het serveren op smaak brengen met zout en peper.
Meer gezonde soep recepten? Probeer ook eens:
Pho Bo – noedelsoep uit Vietnam
Knolselderijsoep met kastanjechampignons
Afrikaanse pindasoep
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!
No Comments