Deze zoete aardappel curry maaltijdsoep was zo’n groot succes dat ik er nog van ondersteboven ben. Zoete aardappel + curry = a winning team. Ik ben sowieso gek op curry, gek op zoete aardappel én gek op soep. Als jij ook een liefde voelt voor (één van) deze drie dingen zou ik dit recept gauw proberen!
Het is een makkelijk recept dat je binnen 30 minuten op tafel hebt. Dit is voldoende voor 4 porties, als je ook de toppings gebruikt is het een volwaardige maaltijd. Ik gebruikte voor deze maaltijdsoep spelt als topping maar je kan ook bijvoorbeeld quinoa of zilvervliesrijst gebruikt. Hou je niet van koriander? Gebruik gerust peterselie of rozemarijn. Je kan zelfs de zoete aardappel vervangen voor wortel!

Een goed gevulde maaltijdsoep vol groente en op smaak gebracht met kokos, limoen en koriander. Vergeet vooral de toppings niet om er een volwaardige maaltijd van te maken.
- 1 kilo zoete aardappels
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 witte ui
- 1 eetlepel curry madras kruiden (van Jonnie Boer)
- 1 liter water
- bouillonblokje
- 200 milliliter kokosmelk
- 2 limoenen
- peper en zout
- cashewnoten
- 4 eetlepels verse koriander
- 150 gram spelt
-
Kook alvast de spelt. Gebruik twee eenheden water en één eenheid spelt. Kook de spelt in 20 minuten gaar.
-
Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm de kokosolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan tot de ui glazig ziet. Voeg de curry madras kruiden toe en bak even mee tot het gaat geuren.
-
Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Voeg de zoete aardappel toe aan de pan en bak mee.
-
Voeg 1 liter bouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 15 minuten koken.
-
Haal 2 soeplepels water uit de pan en zet apart. Pureer de soep glad. Voeg de kokosmelk en het sap van de twee limoenen toe.
-
Rooster de cashewnoten kort in een droge pan. Hak de verse koriander zijn. Giet de spelt af.
-
Giet de currysoep in vier kommen en verdeel de toppings erover. Eetsmakelijk!
Meer lekkere soep recepten? Probeer ook eens:
Italiaanse paddenstoelensoep met mascarpone
Aspergesoep met bladerdeeg
Thaise kokossoep
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!
9 Comments
Rachel Kromdijk
7 april 2017 at 14:49Wauw het ziet er echt heerlijk uit zeg ♥ fijn weekend!
Athina
7 april 2017 at 20:04Wat een lekker recept! Ga ik zeker eens proberen 🙂 & Je blog zit er ook heel mooi uit (& lekker!). Ik kende je nog niet, maar ga je zeker volgen 🙂
Ilse van Kreanimo
7 april 2017 at 20:11Zoete aardappel is mijn Hello Fresh ontdekking.
Daarvoor had ik dat dus nog nooit gegeten.
Dit lijkt me lekker! 🙂
A Fashion Taste
7 april 2017 at 20:30Ik ben dol op zoete aardappelen! Bedankt voor het receptje 🙂
Nathalie - Volgmama
7 april 2017 at 21:22Ik vind zoete aardappelen zo puur niet lekker. Misschien in soepvorm wel.
Maikel
8 april 2017 at 08:23IK ben dol op soepen zoals deze! Heerlijk
Sophie
9 april 2017 at 19:13O WoW deze ga ik deze week maken. Thanx ?
Irma
9 april 2017 at 22:03Dat ziet er heerlijk uit!
MamaPlaneet
10 april 2017 at 08:28Watertandend zit ik het te lezen. Ik bel dol op zoete aardappels.