Recepten/ Salades & Soepen

Zoete aardappel curry maaltijdsoep met toppings

Recept voor zoete aardappel curry maaltijdsoep | It's a Food Life

Deze zoete aardappel curry maaltijdsoep was zo’n groot succes dat ik er nog van ondersteboven ben. Zoete aardappel + curry = a winning team. Ik ben sowieso gek op curry, gek op zoete aardappel én gek op soep. Als jij ook een liefde voelt voor (één van) deze drie dingen zou ik dit recept gauw proberen!



Het is een makkelijk recept dat je binnen 30 minuten op tafel hebt. Dit is voldoende voor 4 porties, als je ook de toppings gebruikt is het een volwaardige maaltijd. Ik gebruikte voor deze maaltijdsoep spelt als topping maar je kan ook bijvoorbeeld quinoa of zilvervliesrijst gebruikt. Hou je niet van koriander? Gebruik gerust peterselie of rozemarijn. Je kan zelfs de zoete aardappel vervangen voor wortel!

Recept voor zoete aardappel currysoep maaltijdsoep | It's a Food Life




4.34 van 3 stemmen
Recept voor zoete aardappel currysoep maaltijdsoep | It's a Food Life
Zoete aardappel curry maaltijdsoep met toppings
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 

Een goed gevulde maaltijdsoep vol groente en op smaak gebracht met kokos, limoen en koriander. Vergeet vooral de toppings niet om er een volwaardige maaltijd van te maken. 

Porties: 4
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediënten
  • 1 kilo zoete aardappels
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 witte ui
  • 1 eetlepel curry madras kruiden (van Jonnie Boer)
  • 1 liter water
  • bouillonblokje
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 2 limoenen
  • peper en zout
Toppings:
  • cashewnoten
  • 4 eetlepels verse koriander
  • 150 gram spelt
Zo maak je het
  1. Kook alvast de spelt. Gebruik twee eenheden water en één eenheid spelt. Kook de spelt in 20 minuten gaar.

  2. Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm de kokosolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan tot de ui glazig ziet. Voeg de curry madras kruiden toe en bak even mee tot het gaat geuren. 

  3. Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Voeg de zoete aardappel toe aan de pan en bak mee.

  4. Voeg 1 liter bouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 15 minuten koken. 

  5. Haal 2 soeplepels water uit de pan en zet apart. Pureer de soep glad. Voeg de kokosmelk en het sap van de twee limoenen toe.

  6. Rooster de cashewnoten kort in een droge pan. Hak de verse koriander zijn. Giet de spelt af.

  7. Giet de currysoep in vier kommen en verdeel de toppings erover. Eetsmakelijk!


 Meer lekkere soep recepten? Probeer ook eens:
Italiaanse paddenstoelensoep met mascarpone
Aspergesoep met bladerdeeg
Thaise kokossoep

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

Recept voor zoete aardappel currysoep maaltijdsoep | It's a Food Life

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Rachel Kromdijk
    7 april 2017 at 14:49

    Wauw het ziet er echt heerlijk uit zeg ♥ fijn weekend!

  • Reply
    Athina
    7 april 2017 at 20:04

    4 sterren
    Wat een lekker recept! Ga ik zeker eens proberen 🙂 & Je blog zit er ook heel mooi uit (& lekker!). Ik kende je nog niet, maar ga je zeker volgen 🙂

  • Reply
    Ilse van Kreanimo
    7 april 2017 at 20:11

    Zoete aardappel is mijn Hello Fresh ontdekking.
    Daarvoor had ik dat dus nog nooit gegeten.

    Dit lijkt me lekker! 🙂

  • Reply
    A Fashion Taste
    7 april 2017 at 20:30

    5 sterren
    Ik ben dol op zoete aardappelen! Bedankt voor het receptje 🙂

  • Reply
    Nathalie - Volgmama
    7 april 2017 at 21:22

    4 sterren
    Ik vind zoete aardappelen zo puur niet lekker. Misschien in soepvorm wel.

  • Reply
    Maikel
    8 april 2017 at 08:23

    IK ben dol op soepen zoals deze! Heerlijk

  • Reply
    Sophie
    9 april 2017 at 19:13

    O WoW deze ga ik deze week maken. Thanx ?

  • Reply
    Irma
    9 april 2017 at 22:03

    Dat ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    MamaPlaneet
    10 april 2017 at 08:28

    Watertandend zit ik het te lezen. Ik bel dol op zoete aardappels.

  • Leave a Reply

    Recipe Rating