Ontbijt & Lunch/ Recepten/ Vegetarisch

Zelfgemaakte granola met noten

zelfgemaakte noten granola | It's a Food Life

Gastblog door Merel – Zelfgemaakte granola. Een soort cruesli, maar dan zonder geraffineerde suikers, met heel veel liefde en nog meer nootjes.

zelfgemaakte noten granola | It's a Food Life
Zelfgemaakte noten granola
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
25 min
 

Zelfgemaakte granola. Een soort cruesli, maar dan zonder geraffineerde suikers, met heel veel liefde en nog meer nootjes. 

Gerecht: lunch, ontbijt
Focuswoord: granola
Auteur: Merel – It’s a food life
Ingrediënten
  • 180 gram havermout
  • 60 gram geraspte kokos
  • 150 gram gemengde noten amandelen, hazelnoten, paranoten, walnoten etc
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 flinke eetlepel amandelpasta of andere notenboter
  • 1 flinke eetlepel honing
  • 2 eetlepels kokosolie
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

  2. Schep de amandelpasta, honing en kokosolie in een klein pannetje en verwarm het langzaam tot alles klontjesvrij is gesmolten.

  3. Meng ondertussen de rolled oats, kokos, noten, zonnebloem– en pompoenpitten en kaneel door elkaar. Giet het gesmolten prutje over het oat-mengsel en roer het goed door.

  4. Verspreid de granola op een bakplaat (of twee) en bak het in ongeveer 20 minuten tot het goudbruin is geworden. Schep de granola halverwege een keer om.

  5. In een pot op een koele plek is de granola ongeveer twee weken houdbaar.

Notities

Optioneel toevoegen: gedroogd fruit zoals rozijnen, cranberries, abrikozen. Voeg het toe nadat de granola is gebakken en afgekoeld. 



Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Meer gezonde ontbijtrecepten:

Vegan softijs

Wentelteefjes uit de oven

Appel peer speculaas crumble

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply