Ontbijt & Lunch/ Pasen/ Recepten

Recept voor wentelteefjes uit de oven met aardbeien

Dit recept voor wentelteefjes uit de oven zijn een serieuze aanrader! Heerlijk smeuïg, een perfect verwen ontbijtje. Vooral lekker met chocolade en aardbeien.

Niets is fijner, vind ik, dan bladeren in een nieuw kookboek. Kwijlen over de foto’s, bij alles denken ‘lekker dát ga ik maken’ maar vooral kwijlen over de foto’s. Wat ben ik blij met mijn nieuwste aanwinst: Tasty Express van Sneh Roy. Ik zal snel meer recepten proberen en een review schrijven. Het belooft veel goeds.

Kookboek Tasty Express | It's a Food Life

In het weekend doen wij aan stevige ontbijtjes, meestal iets met eieren. Op zaterdag en/of zondagmorgen sta ik mijn plaats in de keuken af aan Chris, want hij is de ontbijtkoning. Maar vandaag niet, want vandaag moest ik dit recept van Tasty Express uitproberen: wentelteefjes uit de oven.

Als je van je ontbijt, lunch, brunch een succes wilt maken kan ik je dit recept zeker aanraden. Dit recept voor wentelteefjes, maar dan gebakken in de oven. Perfect voor een uitgebreide brunch. Want je bent hoogstens 10 minuten bezig met de voorbereiding en laat de oven het echte werk doen.

Recept voor wentelteefjes uit de oven

totale bereidingstijd: 45 min
Ingrediënten: 3/4 personen
Gesmolten boter of kokosolie, om in te vetten
8 sneetjes volkorenbrood*
250ml melk
124ml room
8 eieren
2 el kokosbloesemsuiker
snufje zout
1 tl kaneelpoeder, plus extra om te bestuiven
chocolade schaafsel, voor het serveren
aardbeien, voor het serveren
60ml agavestroop

Zo maar je het:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in met de boter of kokosolie.

2. Leg het brood in 2 lagen in de bakvorm. Meng melk, eieren, room, kokosbloesemsuiker, zout en kaneelpoeder in een kom. Klop het tot een luchtig mengsel. Giet dat over het brood, zorg ervoor dat het brood helemaal bedekt is. Laat dit nu 10 min intrekken.

3. Zet de bakvorm in de oven en bak in 30 minuten. De inhoud is nu goudgeel en gezwollen. Laat de wentelteefjes even afkoelen.

4. Bij het serveren bestrooi je het baksel met wat extra kaneel, chocolade schaafsel en leg je de aardbeien er bovenop. Nog wat agavestroop eroverheen en eten maar!

*in het oorspronkelijke recept staat gebruik zuurdesembrood. Ik had dat niet in huis, dus gebruikte volkorenbrood.

Recept voor wentelteefjes uit de oven met aardbeien en chocolade | It's a Food Life


Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Check ook deze lekkere ontbijt recepten:
Blauwe bessen wafels
Havermout pannenkoekjes met peer
Quinoa ontbijt met gekarameliseerde peer

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Michael
    10 april 2015 at 15:33

    Hallo Laura,

    Lekker hoor! Blijvertje.
    De agavesiroop is nu een toevoeging in de keukenkast.

    Bedankt voor je tips

  • Leave a Reply