Ontbijt & Lunch/ Recepten

Super makkelijke chocolade pannenkoekjes met 4 ingrediënten

Makkelijke chocolade pannenkoekjes - It's a food life

Het zijn de kleine geneugten des levens waar je je aandacht op moet focussen. En pannenkoekjes op zondagmorgen is daar één van. Dit is een lekker recept voor super makkelijke chocolade pannenkoekjes.

En als ik zeg makkelijk, dan bedoel ik ook echt súper makkelijk. Voor dit recept heb je namelijk maar 4 ingrediënten – die je vaak wel in huis hebt – nodig. Die stop je in de blender en voila je hebt het beslag voor makkelijke chocolade pannenkoekjes.

Dat ik gek ben op pannenkoeken en wafels (vallen bij mij allebei in de categorie ‘fijne zondag ontbijtjes’) is geen geheim meer. Er staan al redelijk wat recepten online:

vegan ontbijtpannenkoekjes

carrot cake wafels

havermout pannenkoekjes met peer

blauwe bessenwafels

Makkelijke chocolade pannenkoekjes - It's a food lifePannenkoekjes zijn ook favoriet bij Pepijn, en ik maak ze graag voor hem. Het is namelijk een mooie afwisseling van een broodmaaltijd. En je kan er altijd wel wat groente en fruit in stoppen! Let op: niet verstoppen. Pepijn is nog te jong om het te begrijpen maar ik ben niet zo pro groente verstoppen. Ik ben er juist voor om eerlijk te zijn tegen je kids. Zo leren ze namelijk dat die courgette die ze in het ene gerecht niet lekker vinden wél heel goed kan smaken in pannenkoekjes.

Maar ik dwaal af. Want je komt voor het recept. Gaan ik voor zorgen.

Here you go:

Makkelijke chocolade pannenkoekjes
Voorbereiding
15 min
 
Gerecht: Breakfast, lunch, ontbijt
Focuswoord: chocolade pannenkoekjes, vegan
Porties: 4 pannenkoekjes
Auteur: Laura – It’s a fod life
Ingrediënten
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 90 gram havermout
  • 180 milliliter plantaardige melk naar keuze
  • olie om in te bakken
Zo maak je het
  1. Blender: doe alle ingrediënten in een blender en maal tot een glad beslag.

  2. Zonder blender: Prak de banaan fijn. Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een glad beslag.

  3. Doe wat olie in een koekenpan en bak de kleine pannenkoekjes in een paar minuten aan elke kant gaar.Volg It’s a Food Life op 
Facebook | Instagram | Bloglovin’ |  Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!


Voedingscoach

Behoefte aan meer balans in je eet- en leefpatroon? Als voedingscoach en mama, begrijp ik hoe belangrijk het genot van lekker eten is voor zowel je lichamelijke als geestelijke welzijn. Ik ben van mening dat het niet alleen gaat om wát je eet maar dat het net zo belangrijk is hóe je eet. Een gezonde relatie met voeding en je lichaam bouw je op door vertrouwen, de juiste mindset en vooral te genieten van eten waar jij het meest van houdt!

Meer info over mijn foodcoaching vind je hier: Proef het leven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating