Wafels! Meer hoef ik eigenlijk niet te zeggen. Mocht je nog nooit wafels gemaakt hebben: shame on you! Maak je wel wafels of heb je in ieder geval een wafelijzer in je kast liggen (gebruikt of niet) dan móet je dit recept voor carrot cake wafels proberen.
Als extra tip wil ik meegegeven: doe het op zondagochtend. Zondag is de perfecte dag om een lekker uitgebreid ontbijtje te maken. Of, zo pak ik het soms ook aan, een lekker ontbijtje te láten maken.
We hebben nu al een hele tijd een fantastisch wafelijzer en de wafels worden beter en beter. In het begin is het nog even uitproberen. Recepten finetunen. Verschillende variaties proberen. Maar nu hebben we het wafel basisrecept wel op orde.
Ook lekker: blauwe bessen wafels met maar 5 ingrediënten!
Wafels bewaren en invriezen
Heel gek: ik maak altijd teveel beslag. We hebben dus altijd teveel wafels, maar toch komt het meestal wel op. Je kan ze eventueel ook bewaren in de koelkast of vriezer. In de koelkast zou ik ze wel opmaken binnen twee dagen, dan zijn ze nog lekker. In de vriezer blijven ze drie maanden goed.
Recept voor carrot cake wafels
Het is een super makkelijk recept. De meeste ingrediënten heb je vast al in huis. Je gooit de droge ingrediënten bij elkaar en mengt die goed. Hetzelfde doe je met de natte ingrediënten. Dan meng je alles tot een mooi wafelbeslag en bakken maar!

Zelf wafels maken? Probeer dit recept voor carrot cake wafels. Een snel en gezond recept voor zelfgemaakte verse wafels.
- 130 gram (spelt)meel
- 100 gram (spelt)bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- snufje zout
- 2 geschilde en geraspte wortels
- 200 milliliter (amandel)melk
- 2 eieren
- 1 eetlepel (koolzaad)olie
- 3 eetlepels cottage cheese
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1,5 eetlepel maple syrup of andere siroop
- Pecannoten
- 1 Wortel
-
Zet je wafelijzer aan. Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
-
Meng alle natte ingrediënten door elkaar.
-
Meng droge en natte ingrediënten door elkaar. Het deeg moet wat steviger zijn dan pannenkoekendeeg. Maar het mag wel goed door te roeren zijn.
-
Bak de wafels in het wafelijzer.
-
Maar ondertussen de frosting. Dit is heel makkelijk. Gewoon de cottage cheese, Griekse yoghurt en siroop mengen. De pecannoten kan je even roosteren in een droge pan voor extra smaak. Rasp of snijd de wortel fijn.
-
Zijn je verse carrot cake wafels klaar? Verdeel de frosting en toppings over de wafels en geniet van je heerlijke ontbijtje.
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Er staan nog meer lekkere ontbijt recepten op It’s a Food Life:
Havermout appeltaartje uit de oven
Nicecream: ijs van groente en fruit
Kipsalade met avocado voor op brood
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!
1 Comment
Eileen
14 mei 2018 at 22:28Klinkt heerlijk! Ga binnenkort een ontbijtje op bed maken voor moeders!