Deze quinoa salade met zoete aardappel, gekruide kikkererwten en heerlijke honing mosterd dressing is alles behalve saai. De zachte zoete aardappel gaat perfect samen met de knapperig gebakken kikkererwten op smaak gebracht met verschillende kruiden (die je waarschijnlijk wel in je keukenkastje hebt staan). Deze goedgevulde salade met notige quinoa en verse groenten is zeker geschikt als volwaardige maaltijd, en vergeet niet wat over te laten voor de lunch!

Deze kleurrijke salade is het hele jaar door te maken, en ook makkelijk aan te passen als je groente wilt switchen. Ik heb gekozen voor de volgende ingrediënten, wat ervoor zorgt dat deze salade een mooie combinatie van eiwitten en koolhydraten bevat. En dus prima geschikt is als volwaardige maaltijd.
- Quinoa
- Zoete Aardappel
- Kikkererwten
- Wortel
- Paprika
- Cherry tomaat
- Maïs
- Verse koriander
- Feta
De olijfolie in de dressing zorgt voor voedzame vetten waardoor de vitamines ook nog eens beter worden opgenomen. De honing gaat heel goed samen met de gekruide kikkererwten en de mosterd zorgt voor wat pit.
- Olijf- of koolzaadolie
- Honing
- Appelcider azijn
- Mosterd
- Citroensap

Een goedgevulde maaltijdsalade met quinoa, zoete aardappel, geroosterde gekruide kikkererwten en honing mosterd dressing Kook de quinoa met 1 deel quinoa en 2 delen water in 10 minuten gaar. Dus in dit geval 1 kopje (160 gram) quinoa en 2 kopjes water. Haal van het gas en laat nog even nagaren met deksel op de pan. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Kook of stoom in ongeveer 10-15 minuten gaar. Prik even met een vork om te kijken of ze gaar zijn. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Warm een eetlepel olie op in een koekenpan en voeg de kikkererwten toe. Voeg nu de gemalen komijn, gerookte paprikapoeder, uienpoeder en peper en zout toe. Doe dit naar smaak. Vind je dit lastig denk dan aan 1/4 theelepel per kruid en een snuf peper en zout. Bak een aantal minuten en blijf schudden. Als de kikkererwten wat gaan poppen zijn ze goed. Doe de quinoa in een grote schaal. Voeg de kikkererwten, wortel, paprika, mais en tomaat toe. Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen. Voeg nu de dressing bij de salade. Let op: proef zelf hoeveel dressing je nodig hebt. (De rest bewaar je tot 3 dagen goed afgesloten in de koelkast.) Strooi de verse koriander over de salade. Enjoy!Quinoa salade met zoete aardappel en gekruide kikkererwten
Ingredients
Instructions
Meer lekkere salade recepten? Probeer ook eens:
Herfstige salade met zoete aardappel en spruitjes
Thaise salade met sesam-knoflook dressing
Bietensalade met appel en feta
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!
Voedingscoach intuïtief eten
Behoefte aan meer balans in je eet- en leefpatroon? Als voedingscoach en mama, begrijp ik hoe belangrijk het genot van lekker eten is voor zowel je lichamelijke als geestelijke welzijn. Ik ben van mening dat het niet alleen gaat om wát je eet maar dat het net zo belangrijk is hóe je eet. Een gezonde relatie met voeding en je lichaam bouw je op door vertrouwen, de juiste mindset en vooral te genieten van eten waar jij het meest van houdt!
Meer info over mijn foodcoaching vind je hier: Proef het leven.
No Comments