Ik gok dat dit het laatste pompoen recept van het seizoen is. Het is immers al zo goed als lente! Maar toch kon ik dit recept niet achterhouden. Want deze pompoen curry met kikkererwten en kippendijreepjes is super makkelijk te maken. Een heerlijk comfort-food gerecht waar je blij van wordt. Met verwarmende smaken en lekker veel pompoen!

Een heerlijk comfort-food gerecht waar je blij van wordt. Met verwarmende smaken en lekker veel pompoen!
- 1 oranje pompoen
- 1 gele ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram kipdijreepjes
- 1 eetlepel garam masala van Jonnie Boer
- 1 eetlepel curry madras van Jonnie Boer
- 400 gram kikkererwten
- 200 mililiter kokosmelk
- 200 mililiter (groente) bouillon
- 300 gram zilvervlies rijst
- handje cashewnoten
-
Schil de pompoen, snijd in blokjes van een centimeter en kook of stoom ze in 20 minuten gaar. Kook de zilvervliesrijst 10 minuten en laat het dan nog 5 minuten met de deksel op de pan rusten.
-
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak beide in een hapjespan tot de ui glazig is. Voeg de kruiden toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 minuten, terwijl je blijft omscheppen.
-
Voeg de kikkererwten en pompoen toe en schep een paar keer om. Giet nu de kokosmelk en het bouillon in de pan. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
-
Rooster de cashewnoten in een droog pannetje. Serveer de curry met de rijst en strooi er een paar (of lekker veel) nootjes over.
-
Eetsmakelijk!
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Ook erg lekker:
Ovenschotel van rösti, zuurkool en spruitjes
Courgetti met avocado roomsaus
Zoete aardappel stamppot met pindakaas
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlife of gebruik #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!
11 Comments
Lisette
22 maart 2017 at 21:54Ziet er heerlijk uit! Ik ben zelf ook dol op pompoen, en eet er altijd heel veel van in de winter Haha. En met kip en kikkererwten zit je met de hoeveel eiwitten helemaal goed. Ga het zeker een keer maken.
Laura
23 maart 2017 at 17:18Dan is dit zeker eens het proberen waard! Lekker hoor Lisette!
Jeske
22 maart 2017 at 21:58Recept opgeslagen! Ff snel nog n pompoen scoren en kippendijen op de markt ?
kimberly
22 maart 2017 at 22:11Lekker!! Mocht ik nog een pompoen zien liggen met de boodschappen van de week ga ik dit zeker maken! Mijn vriend is dol op pompoen maar ik weet er zelf nooit raad mee. Dit ziet er lekker uit!
Joandi Loes Tholen
22 maart 2017 at 22:12Het ziet er super lekker uit! Helaas ben ik allergisch voor Curry, anders had ik hem zeker en vast uitgetest.
Laura
23 maart 2017 at 17:18oh joh allergisch! Lijkt me vervelend Joandi! Misschien kan je lekkere recepten op mijn site vinden die wel kunnen 🙂 Liefs!
Sandra
22 maart 2017 at 22:16Heerlijk! Als ik nog een pompoen tegenkomt, staat ie binnenkort nog op tafel! Dank!
Laura
23 maart 2017 at 17:17Leuk Sandra! Als je het probeert ben ik altijd benieuwd wat je ervan vindt 🙂
LenaH
23 maart 2017 at 09:02Ziet er heerlijk uit. Zal het zeker binnenkort uitproberen. (recept bewaard)
Laura
23 maart 2017 at 17:16Leuk! Laat me weten wat je ervan vindt!
Miryam
23 maart 2017 at 10:59Ziet er heerlijk uit! En ook als iets dat ik wel kan maken ? Heb al maanden een zakje kikkererwten in de kast liggen, nu heb ik er ook een recept voor.