Een paar weken geleden liep ik met een vriendin door een welbekende supermarkt en enthousiast laadden we ons mandje vol eten dat wij die avond in het park gingen verorberen. Makkelijk eten waar je geen bestek of borden voor nodig hebt. Een stokbroodje en wat ‘dipjes’ dus. Hummus, daar hadden wij wel zin in en we liepen naar de koeling waar we vervolgens naar een stuk of 15 verschillende smaken hummus stonden te staren. Maar mijn vriendin wist precies welke ze wilde hebben want “deze pittige hummus is het lekkerst.” En inderdaad toen ik even later mijn stukje stokbrood in de pittige hummus dipje was ook ik verkocht. Geïnspireerd door deze fijne ervaring ben ik zelf de keuken in gedoken en zie hieronder het resultaat: een heerlijke pittige hummus met gerookte paprika.
Of de smaak echt precies hetzelfde is? Nope. Maar ik kan wel met vertrouwen zeggen dat het net zo lekker is. En gezonder. En met dat laatste ben ik altijd blij want lekker eten is niet altijd ongezond. Veel producten in de supermarkt bevatten ingrediënten waar ons mooie lijf niet heel blij mee is. Hoe lekker het ook is als je er teveel van eet dan belast jij je lichaam en dan komen er een hoop uiteenlopende klachten om de hoek kijken (kiekeboe hoofdpijn, hallo depressie, joehoe overgewicht). In mijn laatste blog over mijn september detox lees je over de ophoping van toxische stoffen in ons lichaam.
Maar er is dus goed nieuws! Al die – lekkere- dingen uit de supermarkt kan je ook zelf maken! Kijk maar eens naar dit recept voor pittige hummus en je ziet dat er heel weinig voor nodig is, je er met een paar minuten klaar mee bent én dat de ingrediënten jou en je lijf blij maken. September detox proof dus!
Recept voor pittige hummus met gerookte paprika
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten:
400 gram kikkererwten* (+ 2 el vocht)
2 el tahini
1 teen knoflook
2 geroosterde paprika’s
1/2 rode peper
1 tl cayenne peper
1 tl chili poeder
sap van 1/2 limoen
peper en zout
Zo maak je het:
Gooi alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en pureer helemaal glad.
*Ik heb gewoon makkelijk kikkererwten uit blik gebruikt maar je kan natuurlijk ook gedroogde kikkererwten gebruiken. Week deze gedroogde kikkererwten eerst een nacht in water en kook ze vervolgens 50 tot 90 minuten gaar (even prikken met een vork) in water met een beetje zout.
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Ga lekker zelf in de keuken aan de slag en probeer ook vooral wat andere dipjes zoals:
Pompoen hummus met geroosterde knoflook en pompoen chips
Zelf barbecuesaus maken
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag #itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!
2 Comments
Anne Marie
2 april 2017 at 18:46en hoelang kan de hummus bewaard? of is deze ook in te vriezen?
Lijkt me heerijk!
Laura
2 april 2017 at 19:16Hoi Anne Marie, als je de hummus in een goed afgesloten tupperware bakje bewaard kan je het een week in de koelkast bewaren. Invriezen kan wel maar raad ik niet aan. Vaak is het als het ontdooit niet echt meer lekker en te papperig. Laat je me weten of je dit recept lekker vindt?