Desserts/ Gezonde tussendoortjes/ Recepten

New York Style Cheesecake basisrecept

Basisrecept New York Style Cheesecake | It's a food life

Drumrolls please….! Dames en heren, het is eindelijk hier: mijn all time favoriete taart op It’s a food life. De New York Style Cheesecake.

Ik heb het echt lang uitgesteld om een cheesecake te bakken. Ik maak regelmatig monchoutaart voor verjaardagen en ben ook niet vies van rauwe cheesecakes, maar een cheesecake bakken dat heb ik echt te lang uitgesteld.

Waarom? Ik weet het niet, ik denk dat ik vooral vond dat het teveel werk was én ik was gewoon bang was dat het geen succes zou worden. I know, you never know if you never try. Dus, toen ik mij eindelijk een beetje beter voelde na een pittige corona griep trok ik mijn schort aan en ging aan de slag.

Basisrecept New York Style Cheesecake | It's a food life
Basisrecept New York Style Cheesecake | It's a food life



Wanneer ik ziek ben dan kijk ik graag kookprogramma’s. Zo ontspannend vind ik dat. En verder kijk ik veel op Pinterest (volg je mij al?) om nieuwe inspiratie op te doen. Daar kwam ik dit basisrecept voor New York Style Cheesecake tegen van Uit Paulines Keuken.

Dit is één van de weinige recepten waar ik de ingrediënten en bereidingswijze heel nauwkeurig heb gevolgd. Natuurlijk kwamen er ideeën in mij op om de cheesecake te pimpen, maar ik heb me ingehouden.

Ik was blij met dit basisrecept van Pauline. En ik denk dat jullie er ook wel blij van worden. Want met een goed basisrecept kan je verder gaan spelen en variëren, dat is wat koken en bakken zo leuk maakt. De volgende keer ga ik wat fruit toevoegen, en hoe klinkt een vanille caramel cheesecake?

Basisrecept New York Style Cheesecake | It's a food life
Basisrecept New York Style Cheesecake | It's a food life



En, denk je dat het me gelukt is een lekkere New York Style Cheesecake te bakken? Aan de foto’s te zien wel hé. Het is me inderdaad gelukt. De cheesecake is heerlijk!

Pepijn werd net wakker toen ik foto’s aan het maken was en het was zo’n beetje snacktijd. Hij werd nogal cranky wakker en moest natuurlijk wachten tot de foto’s waren gemaakt. #mamaisfoodblogger. Gelukkig werd alles vergeven toen de kleine man ook een stukje cheesecake kreeg. Dat koppie van ‘m. Het was al snel duidelijk dat hij net zo’n cheesecake lover is als zijn ouders!

Basisrecept New York Style Cheesecake | It's a food life



Basisrecept New York Style Cheesecake
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
1 uur
 

De enige echte New York Style Cheesecake is een gebakken cheesecake waar iedereen dol op is. Met dit basisrecept heb je een heerlijke cheesecake op tafel staan.

Gerecht: taart
Keuken: American
Focuswoord: cheesecake, New York Cheesecake
Porties: 10 personen
Auteur: Laura | It’s a food life
Ingrediënten
  • 175 gram Bastogne koekjes
  • 75 gram gesmolten boter
  • 600 gram roomkaas ik gebruikte Monchou
  • 3 eieren
  • 125 gram zure room
  • rasp van 1/2 citroen
  • 2 theelepels maïzena
Zo maak je het
  1. Verwarm de hete lucht oven voor op 140 graden.

  2. Verkruimel de koekjes. Dit kan in een keukenmachine of door de koekjes in een schone theedoek kapot te slaan met een deegroller. Smelt de roomboter op een laag vuurtje. Voeg de roomboter bij de koekkruimels en meng goed door elkaar.

  3. Bekleed de onderkant van je taartvorm met bakpapier. Vet de randen in met olie of boter. Verdeel nu de Bastogne koekkruimel over de bodem en duw goed aan. Zet de taartvorm in de koelkast.

  4. Meng nu de roomkaas, suiker, zure room en citroenrasp met een keukenmachine of garder. Voeg daarna één voor één de eieren toe en tot slot de maïzena. Zorg ervoor dat je het niet te lang mengt, als het mengsel glad is dan is het goed.

  5. Giet nu de vulling op de bodem.

  6. Zet de taart in de oven en bak 60 – 65 minuten. De cheesecake is klaar als hij nog wat wiebelt in het midden.

  7. En nu wordt je geduld echt op de proef gesteld: laat de cheesecake nog 2 uur in de oven staan om af te koelen, zet de oven op een kiertje.

  8. De cheesecake is meteen al lekker maar nóg lekkerder na een nachtje opstijven in de koelkast.


Voedingscoach

Behoefte aan meer balans in je eet- en leefpatroon? Als voedingscoach en mama, begrijp ik hoe belangrijk het genot van lekker eten is voor zowel je lichamelijke als geestelijke welzijn. Ik ben van mening dat het niet alleen gaat om wát je eet maar dat het net zo belangrijk is hóe je eet. Een gezonde relatie met voeding en je lichaam bouw je op door vertrouwen, de juiste mindset en vooral te genieten van eten waar jij het meest van houdt!

Meer info over mijn foodcoaching vind je hier: Proef het leven.


Volg je It’s a Food Life al?

Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply