Hoofdgerechten/ Ontbijt & Lunch/ Pasen/ Recepten

Mini quiches met groene asperges en gerookte zalm

Mini quiches zalm en asperges - It's a food life

Groene asperges en zalm zijn een heerlijke smaakcombinatie, beide smaken zijn uitgesproken maar passen heel goed samen. Deze hartige mini quiches met groene asperges en gerookte zalm zijn makkelijk om te maken én een feest om op tafel te zetten.

Zoals je ziet was ik te lui om de randjes er netjes af te snijden, maar dat maakte de smaak er gelukkig niet minder op. En het ziet er trouwens alsnog heel gezellig uit toch?

Mini quiches zalm en asperges - It's a food life
Mini quiches zalm en asperges - It's a food life



Natuurlijk kan je zelf een hartige taart bodem maken maar ik de laatste tijd best veel met bladerdeeg aan het bakken. Ook deze asperge plaattaart heeft een bladerdeeg bodem. Heb het weer helemaal ontdekt en wat is het eigenlijk toch lekker en makkelijk!

Nog meer bladerdeeg inspiratie:

Bladerdeeg pizza hapjes met tomaat

Aspergesoep met bladerdeeg croûte

Quiche met zalm, ricotta en dille

Mini quiches zalm en asperges - It's a food life



Een makkelijk recept voor Pasen

Deze mini quiches kunnen altijd maar zijn natuurlijk helemaal geschikt als paasrecept. Een aanrader om op tafel te zetten bij de Paasbrunch!

Hartige mini quiches met groene asperges en gerookte zalm
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
25 min
 

Deze mini quiches zijn makkelijk te maken en staan ook nog eens leuk op tafel. De groene asperges en gerookte zalm passen qua smaak perfect bij elkaar.

Gerecht: Breakfast, Hoofdgerecht
Focuswoord: gerookte zalm, groene asperges, mini quiche
Porties: 6 mini quiches
Auteur: Laura – It’s a food life
Ingrediënten
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 200 gram gerookte zalm
  • 300 gram groene asperges
  • 200 milliliter slagroom
  • 3 eieren
  • 1 theelepel lemon pepper van Johnnie Boer
  • olie om in te vetten
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven op 180 graden. Haal het bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.

  2. Was de asperges en snijd in stukjes van een centimeter. Snijd de plakjes gerookte zalm ook in stukjes.

  3. Vet de mini quiche vormpjes in met wat olie of boter. Beleg met plakjes bladerdeeg. Prik wat gaatjes op de bodem van het deeg met een vork.

  4. Meng de eieren met de slagroom en kruiden.

  5. Verdeel de zalm en asperges over de mini quiches. Giet nu het ei-mengsel over de quiches.

  6. Zet 20-25 minuten in de oven.

  7. Lekker met een frisse salade!


Volg It’s a Food Life op 
Facebook | Instagram | Bloglovin’ |  Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!




Voedingscoach

Behoefte aan meer balans in je eet- en leefpatroon? Als voedingscoach en mama, begrijp ik hoe belangrijk het genot van lekker eten is voor zowel je lichamelijke als geestelijke welzijn. Ik ben van mening dat het niet alleen gaat om wát je eet maar dat het net zo belangrijk is hóe je eet. Een gezonde relatie met voeding en je lichaam bouw je op door vertrouwen, de juiste mindset en vooral te genieten van eten waar jij het meest van houdt!

Meer info over mijn foodcoaching vind je hier: Proef het leven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply