Hoofdgerechten/ Recepten/ Vegetarisch

Makkelijke paddenstoelen risotto

Recept voor makkelijke paddenstoelen risotto | It's a Food Life

Het is inmiddels geen geheim meer dat ik gek ben op de Italiaanse keuken… Ik maak niet heel vaak risotto omdat ik altijd het idee heb dat het heel veel werk is. Eigenlijk valt het reuze mee. Laatst maakte ik deze heerlijke makkelijke paddenstoelen risotto, een heerlijk comfort food gerecht.

Recept voor makkelijke paddenstoelen rissoto | It's a Food Life

Risotto maken lijkt/klinkt ingewikkeld maar het is eigenlijk heel makkelijk! Ja, tuurlijk kost het even tijd om die bouillon toe te voegen maar dat heeft eigenlijk ook wel weer iets meditatiefs… Beetje roerem, bouillon erbij, nog een beetje roeren, nog wat bouillon erbij, slokje wijn, nog wat roeren.. Je snapt wat ik bedoel ♥

Recept voor makkelijke paddenstoelen rissoto | It's a Food Life

Makkelijke paddenstoelen risotto
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
40 min
 

Deze paddenstoelen risotto is makkelijk te maken, zit bomvol smaak en past perfect bij de hersft/winter.

Porties: 6
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediënten
  • 1 liter bouillon groente (vega) of runderbouillon*
  • 3 el (koolzaad) olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram risotto rijst
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 5 takjes verse tijm
  • 150 milliliter witte wijn
  • 1 handje verse peterselie
  • 90 gram geraspte Parmezaanse kaas
Zo maak je het
  1. Bereid eerst de bouillon zodat je die klaar hebt staan. 

  2. Snipper de ui en hak de knoflook heel fijn. Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 4 minuten tot ze glazig zijn. Hak de padenstoelen in grove stukken en voeg ze toe in de pan. Bak het geheel zo'n 5 minuten.

  3. Voeg nu de risotto rijst toe en roer verwarm een minuut of 2 tot de rijst glazig wordt. Voeg de tijm toe en schenk de wijn erbij, roer door tot de wijn is geabsorbeerd door de rijst.

  4. Nu gaan we beetje bij beetje de bouillon toevoegen: schep telkens 2 tot 3 volle soeplepels bouillon bij de risotto. Roer dan door tot de bouillon is opgelost en herhaal. Dit duurt 15 tot 20 minuten. Goed blijven roeren!

  5. Als je bij de laatste 2 soeplepels bouillon aangekomen bent voeg je de Parmezaanse kaas en verse peterselie toe. Voeg het laatste beetje bouillon toe en blijf roeren tot het bijna is geabsorbeerd. 

  6. De risotto moet gaar zijn maar mag nog best wat nattig zijn. Haal de risotto nu van het vuur en laat nog 10 minuten afgedekt staan. 

Notities

*Ik gebruik het bouillon poeder van BioToday.

Meer Italiaanse smaken op tafel? Probeer ook eens:
Italiaanse paddenstoelensoep met mascarpone
Italiaans kipgehaktbrood
Italiaanse bulgur en quinoa salade

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply