Ontbijt & Lunch/ Recepten/ Vegetarisch

Blauwe bessen wafels met 5 ingrediënten

Recept voor blauwe bessen wafels met 5 ingrediënten | It's a Food Life

Het zou eens tijd worden dat er een recept voor wafels op It’s a Food Life komt te staan. Want ik heb al sinds mijn verjaardag (februari) een prachtig wafelijzer dat ik regelmatig gebruik. En nu Moederdag voor de deur staat vond ik het wel een goede timing. Want als je je moeder wilt verrassen met ontbijt op bed kan ik je dit recept voor blauwe bessen wafels zeker aanraden! Je kan er trouwens ook gewoon pannenkoeken van maken als je geen wafelijzer hebt.

Recept voor blauwe bessen wafels met 5 ingrediënten | It's a Food Life

Ik ben echt al veel recepten aan het uitproberen in mijn wafelijzer. Ik heb zelfs een Pinterest bord met recepten voor wafels en pannenkoeken. Je kan er namelijk alle kanten mee op! Ik heb ook al eens hartige wafels gebakken. Willen jullie daar ook het recept van? Dan zal ik ze snel weer eens maken en foto’s schieten.

Recept voor blauwe bessen wafels met 5 ingrediënten | It's a Food Life

Het ziet er ook gewoon zo gezellig uit vind je niet?

Recept voor blauwe bessen wafels met 5 ingrediënten | It's a Food Life

Blauwe bessen wafels met 5 ingrediënten
Prep Time
5 mins
Cook Time
15 mins
Total Time
20 mins
 

Makkelijke wafels, heerlijk als weekend ontbijtje. Je maakt deze wafels met 5 ingrediënten en ze zijn gezond en vullend!

Servings: 6 wafels
Author: Laura | It's a Food Life
Ingredients
Blauwe bessen wafels:
  • 350 gram blauwe bessen
  • 200 mililiter (amandel, haver) melk
  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 250 gram volkoren meel
Yoghurt-kaneel sausje
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel kaneel
Instructions
  1. Zet 150 gram blauwe bessen opzij.

  2. Mix de wafel ingrediënten - behalve het volkoren meel - in de blender. Als alles goed gemengd is voeg je beetje bij beetje het meel toe en blend je tot een glad beslag. 

  3. Meng nu 100 gram blauwe bessen door het beslag. Bak de wafels zo'n 4-5 minuten in het wafelijzer tot al het beslag gebruikt is.

  4. Het yoghurt-kaneel sausje maak je door de twee ingrediënten te mengen. 

  5. Serveer de wafels met het yoghurt sausje en de overgebleven blauwe bessen.


Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Er staan nog meer lekkere ontbijt recepten op It’s a Food Life:
Havermout appeltaartje uit de oven
Nicecream: ijs van groente en fruit
Kipsalade met avocado

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Anne Marie
    12 mei 2017 at 20:45

    Ziet er helemaal top uit en heel maakbaar. Kom maar op met die recepten, ik heb al ruim een jaar een wafelijzer en gebruik hem veel te weinig. Het enige wat goed wilde lukken was die zoete zooi uit een pakje. Mijn probeersel met banaan bleef steeds plakken aan het ijzer ? Toch nog maar eens een poging wagen….

    • Laura
      Reply
      Laura
      19 mei 2017 at 13:17

      jaa doen Anne Marie! Zo lekker, en ook heel makkelijk! Zonde om niet te gebruiken 🙂

  • Reply
    Arjette
    29 augustus 2018 at 17:13

    Helaas…bij ons lukt deze niet! Het wordt niet gaar…heel vreemd. Kant en klaar pakketje gaat perfect

    • Laura
      Reply
      Laura
      27 september 2018 at 11:34

      Hoi Arjette,
      Wat maf! Maar gelukkig kan je alsnog genieten van wafels 😀 Liefs, Laura

    Leave a Reply