Bijgerechten/ Recepten/ Vegetarisch

Koolrabi en wortel fritters met jalapeno tomaten salsa

Koolrabi en wortel fritters met jalapeno tomaten salsa| It's a Food Life

Fritters zijn in olie gebakken ‘koekjes’ en kunnen zowel hartig als zoet zijn. Je kan ze in de frituur bakken maar gezonder is het om de fritters in de koekenpan met wat olie te bakken. Ze zijn super makkelijk te maken en eigenlijk kan je er van alles instoppen. Ik maakte laatst deze pittige koolrabi en wortel fritters en met de tomatensalsa heb je zo een gezonde lunch! Of serveer deze fritters in plaats van aardappels bij je avondmaaltijd en geniet van lekker veel groente op je bord!

Koolrabi en wortel fritters met jalapeno tomaten salsa| It's a Food Life

Koolrabi kan je rauw en gekookt eten. Rauw smaakt het een beetje naar radijs, en het heeft de textuur van een appel. Koolrabi is ook erg lekker in een rauwe salade met appel en koriander! Maar je kan het dus ook warm bereiden. Dan heeft deze groente een iets minder pittige smaak. Het is ook een gezonde groente want koolrabi bevat weinig calorieën maar wel veel voedingsvezel, magnesium, calcium, vitamine C en kalium. 

Koolrabi en wortel fritters met jalapeno tomaten salsa| It's a Food Life

Recept voor koolrabi & fritters met jalapeno tomaten salsa

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
1 koolrabi
2 wortels
1 jalapeno, fijngehakt
2 eieren 
1 el boekweitmeel
Peper en zout
Olie om in te bakken
 
Voor de jalapeno tomaten salsa
1 jalapeno peper
2 lente uitjes
2 (rijpe) tomaten
Verse koriander
Olie
 
Zo maak je het:
voor de koolrabi en wortel fritters: Hak de koolrabi en wortels fijn, doe in een kom en strooi er wat zout over. Laat 10 minuten staan.
Hak ondertussen de peper in kleine stukjes. Leg de groentes in een schone thee- of kaasdoek en knijp al het vocht uit de groentes. Gooi in een grote kom voeg nu alle overige ingrediënten toe. Meng alles goed door elkaar.
 
Verwarm wat olie in een koekenpan. Schep een flinke eetlepel van het groente bestel in je hand en kneep er een bolletje van. Druk dit bolletje plat tussen je handen zodat er een mooi ‘koekje’ ontstaat en leg in de pan. Herhaal dit met de rest van het beslag. Bak de fritters gaar en krokant in 4 minuten per kant.
 
voor de jalapeno tomaten salsa: Verwijder de zaadjes uit de jalapeno peper en hak fijn. Snijd de lente uitjes in dunne ringen. Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd in kleine blokjes. Hak de verse koriander fijn. Voeg nu alles samen en vermeng met een eetlepel olie. 
 
Serveer met een lekkere salade of als vervanging voor aardappels.
 

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Probeer ook eens:
Hartige quinoa koekjes met knoflook en kruiden
Hartige havermoutkoekjes met mais, erwtjes en komkommer
Falafelspiesjes met kaas

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag #itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

Koolrabi en wortel fritters met jalapeno tomaten salsa| It's a Food Life
 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply