Fritters zijn in olie gebakken ‘koekjes’ en kunnen zowel hartig als zoet zijn. Je kan ze in de frituur bakken maar gezonder is het om de fritters in de koekenpan met wat olie te bakken. Ze zijn super makkelijk te maken en eigenlijk kan je er van alles instoppen. Ik maakte laatst deze pittige koolrabi en wortel fritters en met de tomatensalsa heb je zo een gezonde lunch! Of serveer deze fritters in plaats van aardappels bij je avondmaaltijd en geniet van lekker veel groente op je bord!
Koolrabi kan je rauw en gekookt eten. Rauw smaakt het een beetje naar radijs, en het heeft de textuur van een appel. Koolrabi is ook erg lekker in een rauwe salade met appel en koriander! Maar je kan het dus ook warm bereiden. Dan heeft deze groente een iets minder pittige smaak. Het is ook een gezonde groente want koolrabi bevat weinig calorieën maar wel veel voedingsvezel, magnesium, calcium, vitamine C en kalium.
Recept voor koolrabi & fritters met jalapeno tomaten salsa
Bereidingstijd: 20 minuten
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Probeer ook eens:
Hartige quinoa koekjes met knoflook en kruiden
Hartige havermoutkoekjes met mais, erwtjes en komkommer
Falafelspiesjes met kaas
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag #itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

No Comments