Gezonde tussendoortjes/ Recepten

Kindertraktatie: ijshoorntjes met fruit

kindertraktatie ijshoorntjes met fruit (1)

Vandaag mocht Pepijn alvast trakteren op de voorschool, hij is in de vakantie jarig en na de zomer gaat onze boy naar de basisschool! Dat moest dus een extra vrolijke traktatie worden. Samen hebben we deze super vrolijke ijshoorntjes met fruit gemaakt. Een succes!

kindertraktatie ijshoorntjes met fruit (1)

Pepijn en ik in actie! Deze kindertraktatie is dus heel makkelijk samen met je kiddo te maken. Pepijn dipte de ijshoorntjes in de gesmolten chocola en daarna in de spikkels. Even laten stollen in de koelkast en daarna het gesneden fruit erin. Leuk vrolijk prikkertje erbij of een parapluutje en je hebt een super leuke semi gezonde kindertraktatie!

kindertraktatie ijshoorntjes met fruit (1)

Wij mochten als ouders bij het grote verjaardagsfeest op school zijn. Wat een gezellig feestje maken ze ervan! Pepijn was super trots dat we erbij waren, hij vertelde alles enthousiast wat er ging gebeuren. Eerst in de kring, liedjes zingen, de kaarsjes op magische wijze aansteken en ook weer uitblazen. En natuurlijk de ijshoorntjes met fruit trakteren! Zo trots op onze knul.

kindertraktatie: ijshoorntjes met fruit

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
By Laura Serves: 18
Cooking Time: 1 uur

Deze zomerse traktatie voor kinderen is een groot succes! heerlijke en vrolijke ijshoorntjes met vers fruit.

Ingredients

  • IJshoorntjes (bijvoorbeeld van Jos Poell)
  • (smelt) Chocola
  • Spikkels
  • Vers fruit (wij hadden: banaan, meloen en aardbei)
  • Leuke prikkertjes of parapluutjes

Instructions

1

Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door de chocola in een kom boven een pan met kokend water te laten smelten (dit is dus iets wat de mama of papa doet).

2

Dip de hoorntjes in de chocola, daarna in de spikkels. Dit is super leuk om je kiddo te laten doen!

3

Zet in de koelkast om de chocola weer te laten stollen.⁠

4

Vul met stukjes fruit⁠

5

Prikkertje erin en klaar!⁠


Volg It’s a Food Life op 
Facebook | Instagram | Bloglovin’ |  Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!


Voedingscoach

Behoefte aan meer balans in je eet- en leefpatroon? Als voedingscoach en mama, begrijp ik hoe belangrijk het genot van lekker eten is voor zowel je lichamelijke als geestelijke welzijn. Ik ben van mening dat het niet alleen gaat om wát je eet maar dat het net zo belangrijk is hóe je eet. Een gezonde relatie met voeding en je lichaam bouw je op door vertrouwen, de juiste mindset en vooral te genieten van eten waar jij het meest van houdt!

Meer info over mijn foodcoaching vind je hier: Proef het leven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply