Op zondag bakken we pannenkoekjes. Tenminste, als je Instagram moet geloven. #pancakesunday. Deze havermout pannenkoekjes bakte ik een tijdje geleden op een zondag en ze vielen goed in de smaak! Je hebt ze binnen 20 minuten op tafel. Lekker met gekarameliseerde peer en honing!
Ik eet echt heel (heel HEEL) graag pannenkoeken. En al helemaal als ze er zo god damn delicious uitzien!
Heb je weleens peer gekarameliseerd? Dat is super makkelijk. Het is wel belangrijk dat je goed rijpe peren hebt. Gooi een klein beetje kokosolie of roomboter in een pannetje. Schil de peren en snijd in vieren. Bak nu de peren in de pan, terwijl je ze af en toe omdraait. Het fruitsuiker zorgt al voor een suikerlaagje maar ik vind het extra lekker met honing!

Gezonde havermout pannenkoekjes, perfect voor de zondagmorgen. Lekker eiwitrijk door de Griekse yoghurt en hüttenkäse.
- 150 gram havermoutmeel (havermout malen in keukenmachine)
- snufje (Keltisch) zeezout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eieren
- 3 eetlepels Griekse Yoghurt
- 1 eetlepel hüttenkäse
- kokosolie
- 2 peren
- 50 gram blauwe bessen
- honing
-
Gooi alle ingrediënten, behalve het fruit, in de blender en blend tot een glad beslag. Bak hier 8 kleine pannenkoekjes van.
-
Schil de peer, snijd in vieren en bak deze in een koekenpan met een klein beetje kokosolie. Voeg ook wat honing toe zodat dit kan karameliseren.
-
Serveer de pannenkoekjes met gekarameliseerde peer, blauwe bessen en honing.
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Ook erg lekker als ontbijt:
Geroosterde havermout met yoghurt en warme vruchtensaus
Citroen-maanzaad pannenkoeken
Gevulde zoete aardappel uit de oven met ei en dille
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlife of gebruik #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!
No Comments