Gezonde tussendoortjes/ Recepten

Gezonde bounty’s – Kokos balletjes

kokos balletjes - gezonde bounty's | It's a Food Life

Toen ik gister deze kokos balletjes maakte vond ik de smaak verdacht veel op bounty lijken. Jawel dit is dus een recept voor gezonde bounty’s! 

Bounty’s, die zoete kokosrepen met chocolade eromheen. Mwah.. ik ging eigenlijk toch altijd voor een snickers. Ik heb iets met noten. En daarbij is mijn liefde voor kokossmaak eigenlijk pas later ontstaan. In Costa Rica om precies te zijn toen ik het verse sap rechtstreeks uit een kokosnoot dronk. Dat was héél iets anders dan de overheersende kokossmaak in bounty’s, malibu of kokosmelk uit blik!

kokos balletjes - gezonde bounty's | It's a Food Life

Het is een super makkelijk recept maar een keukenmachine is wel handig. Toch kan je het vast ook wel in een blender of met een staafmixer maken. De gezonde bounty’s blijven een weekje goed in de koelkast (alsof je ze dan niet allang soldaat hebt gemaakt!). Ik vind ze lekkerder als ze al even uit de koelkast zijn voordat je ze eet. Dus zet ze een minuutje of 10 buiten de koelkast voordat je ze serveert.

Recept voor gezonde bounty’s – kokos bolletjes

Ingrediënten:
90 gram geraspte kokos + een beetje om de balletjes door te rollen
3 el gesmolten kokosolie
3 el maple syrup
2 el ongezoete kokosmelk
1/2 tl vanille extract
donkere chocolade, minimaal 75% cacao

Zo maak je het:
Doe 45 gram geraspte kokos met de kokosolie in een keukenmachine. Pulseer op hoge snelheid door elkaar. Voeg dan de siroop, kokosmelk en vanille extract toe en pulseer tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Voeg dan ook de rest van de kokos toe en pulseer nogmaals goed door elkaar.

Draai kleine balletjes van het kokosmengsel en rol de balletjes door kokos rasp. Zet nu minimaal een uur in de koelkast. Smelt de chocolade au bain-marie; in een glazen schaal boven een pan met kokend water. Haal de balletjes door de chocolade en zet nogmaals in de koelkast zodat de chocola hard kan worden.

Haal 10 minuten voor het serveren uit de koelkast.

kokos balletjes - gezonde bounty's | It's a Food Life

Ik heb dit recept van forthefamily.com


Volg je It’s a Food Life al?  Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Nog meer recepten voor bliss balls op It’s a Food Life:
Chocolade bliss balls
Gezonde pindakaas balletjes

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply