Gezonde tussendoortjes/ Recepten

Gezond bananenbrood met heel veel pitten en zaden

bananenbrood met zaden en pitten (4)

Bananenbrood is altijd een goed idee. Het is gezond, vullend en het smaakt ook nog eens lekkah! Tenminste, als je een goed recept hebt. Vandaag deel ik een gezond recept voor bananenbrood met véél pitten en zaden.

Het is geen geheim dat ik zo nu en dan een cake of bananenbrood bak. Mijn favoriete recept is toch wel het bananen-kokosbrood. Maar het bananenbrood met honing is ook een voltreffer!

bananenbrood met zaden en pitten (4)

Foto: It’s a Food Life

Vandaag een ander recept: bananenbrood met pitten en zaden. Dit is een goed gevulde cake en een perfect gezond tussendoortje. Maak ‘m in het weekend en je kan de hele week genieten van gezonde snacks!

Recept voor gezonde bananenbrood met heel veel pitten en zaden

De ingrediëntenlijst lijkt lang maar het valt best mee. Het meeste heb je vast al in huis! En tegenwoordig is bijna alles in de supermarkt te vinden.

Gezonde bananenbrood met heel veel pitten en zaden
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
40 min
Totale tijd
50 min
 

Zelf bananenbrood maken? Probeer dit gezonde recept eens. Een heerlijk smeuïg bananenbrood met veel pitten en zaden.

Gerecht: Snack
Porties: 1 cake
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediënten
  • 230 gram spelt- of volkorenmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • flinke snuf zout
  • 1/2 theelepel vanille
  • 2 theelepels kaneel
  • flinke snuf nootmuskaat
  • 80 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 40 gram (gebroken) lijnzaad
  • 60 gram rozijnen
  • 3 rijpe bananen
  • 125 milliliter (amandel)melk
  • 60 milliliter olijf- of koolzaadolie
  • 60 milliliter maple syrup of honing
  • 3 theelepels tahini (sesampasta) of pindakaas
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven op 180 graden.

  2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Dus het meel, de kruiden, het bakpoeder, de zaden en rozijnen.

  3. Prak de bananen met een vork. Voeg de melk, olie, siroop of honing en tahini of pindakaas toe. Meng goed.

  4. Voeg nu de natte en droge ingrediënten samen en meng goed door elkaar. Het is een vrij stevig beslag.

  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het beslag in de vorm. Zet het bananenbrood 40 minuten in de oven. 

Notities

Let op: elke oven is anders. In mijn oven is het bananenbrood op 180 graden in 40 minuten perfect. Het kan zijn dat jouw oven iets langer nodig heeft. Check na 30 minuten hoe gaar de cake is door er een satéprikker in te prikken. Komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar. Zo niet, houd het dan een beetje in de gaten.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Er staan nog meer lekkere cake recepten op It’s a Food Life:
Citroencake met kakifruit
Appel-speculaascake met noten en bessen
Courgette citroencake

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Annelies
    18 april 2018 at 15:46

    Lijkt me supergezond, maar valt ie niet heel zwaar op de maag? Want ik weet anders wel weer hoe dat gaat, met al mijn goeie gedrag zo’n cake gemaakt en dan ligt de helft weg te verpieteren omdat ik maar 1 plakje per dag weg krijg :’)

    • Avatar foto
      Reply
      Laura
      14 mei 2018 at 19:03

      Hi Annelies,

      Het is een behoorlijk vullende cake! Ik eet het vaak als lekker tussendoortje of als onderdeel van een maaltijd. Zoals ontbijt of lunch. Tip: vries plakjes in! Zo blijft de cake vers. Haal in de ochtend een plakje uit de vriezer en je hebt een gezond tussendoortje 🙂

    Leave a Reply

    Recipe Rating