Bijgerechten/ Recepten/ Vegetarisch

Geroosterde zoete aardappel met five-spice

Recept voor geroosterde zoete aardappel met five spice | It's a Food Life

Een lekker makkelijk bijgerecht met zoete aardappel. Wij eten meerdere keren in de week zoete aardappel, op allerlei manieren maar meestal rooster ik bataat in de oven. Five-spice kruiden gaan onwijs goed samen met zoete aardappel en de feta maakt het geheel net iets frisser. Ik gooide er nog wat mooie grote tuinbonen overheen en voila, een simpel maar lekker bijgerecht: geroosterde zoete aardappel met five-spice, tuinbonen en feta.

Recept voor geroosterde zoete aardappel met five spice | It's a Food Life

Fice -spice is een Chinese specerijenmelange en zeer populair in de Aziatische keuken. En laat ik daar nou net fan van zijn! Deze specerijenmelange brengt de 5 basissmaken bij elkaar: zoet, zuur, zout, bitter en umami. Five-Spice bestaat uit Szechuan peper, venkelzaad, steranijs, kaneel, kruidnagel.

Tip: Ik gebruik altijd de 5-spice van Jonnie Boer kruiden. Fijne kruiden zonder troep.

Recept voor geroosterde zoete aardappel met five spice | It's a Food Life

 

4 van 1 stem
Recept voor geroosterde zoete aardappel met five spice | It's a Food Life
Recept voor geroosterde zoete aardappel met five spice
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
30 min
 

Een simpel maar lekker bijgerecht: geroosterde zoete aardappel met five-spice, tuinbonen en feta. Lekker bij een stukje vlees en salade.

Gerecht: Side Dish
Ingrediënten
  • 1 grote zoete aardappel (of 2 kleine)
  • 50 gram tuinbonen
  • 50 gram feta
  • 1 theelepel five-spice
  • 1 eetlepel koolzaadolie
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snijd de zoete aardappel in blokjes van 1 cm. Doe de blokjes in een kom en meng met de olie en five-spice kruiden. Verspreid de zoete aardappel over een bakplaat en zet 20-25 minuten in de oven.

  3. Kook of stoom de tuinbonen gaar. Gedroogde tuinbonen moet je eerst een nachtje laten weken en dan zo'n 30-45 minuten koken. Verse tuinbonen moet je eerst doppen, dan kan je ze in 10-15 minuten gaar koken. Het ligt er een beetje aan hoe groot de boontjes zijn. Test een tuinboon na 10 minuten om te kijken of ze gaar zijn. 

  4. Haal de zoete aardappel uit de oven. Meng alle ingrediënten in een kom serveer. Lekker bij een stukje vlees en een salade.

Meer recepten met zoete aardappel? Probeer ook eens:

Zoete aardappel stamppot met pindakaas
Gevulde zoete aardappel uit de oven
Linzensoep met zoete aardappel

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Anne
    16 maart 2017 at 22:36

    4 stars
    Nou, dit ga ik zeker een keer maken voor mijn vriend! We maken sinds kort veel smoothies uit dit boek.

    Misschien ook iets om een keer te proberen?

    Liefs Anne

    • Laura
      Reply
      Laura
      21 maart 2017 at 12:30

      Doen! Oh klinkt als een mooi boek Anne, bedankt voor de tip!

  • Reply
    Jo's Daughter
    21 maart 2017 at 11:47

    Ik vind zoete aardappel echt heerlijk! Wat leuk om het met tuinbonen en feta te combineren. Ga ik onthouden 🙂

    • Laura
      Reply
      Laura
      21 maart 2017 at 12:30

      Jaa hier ook echt een groot fan van de zoete aardappel 😀 Wij eten het meerdere keren in de week. Het is erg lekker met feta! En de tuinbonen was een probeersel maar pakte goed uit 🙂

    Leave a Reply