Bijgerechten/ Recepten/ Vegetarisch

Recept geroosterde bloemkool en broccoli met gerookte paprikapoeder

Recept. Geroosterde bloemkool en broccoli met gerookte paprikapoeder | It's a Food Life

Soms probeer je gewoon iets en dat pakt dan verrassend goed uit. Ik hou ervan! Ik hou ook van geroosterde groenten uit de oven. En nu hou ik ook van dit nieuwe recept geroosterde bloemkool en broccoli met gerookte paprikapoeder.

Geroosterde bloemkool en broccoli met gerookte paprikapoeder | It's a Food Life

Met bloemkool kan je alle kanten op. Maak bijvoorbeeld eens bloemkoolrijstbloemkool tortilla’s of bloemkoolcake à la Yotam Ottolenghi. Allemaal lekker en leuk om eens te proberen als je opzoek bent naar koolhydraat arme recepten!

Ook lekker en super makkelijk is dit recept voor geroosterde bloemkool en broccoli uit de oven. Broccoli rooster ik regelmatig in de oven want dat is één van mijn lievelingsgerechten. Nu gooide ik er dus ook een bloemkool bij én een niet geheel onbelangrijke toevoeging: geroosterde paprikapoeder.

Geroosterde bloemkool en broccoli met gerookte paprikapoeder | It's a Food Life Geroosterde bloemkool en broccoli met gerookte paprikapoeder | It's a Food Life

Score!

Want dit is dus echt lekker. Geroosterde paprikapoeder is wel wat pittig dus als je dit met je kids eet misschien iets minder toevoegen. Het is sowieso altijd een goed idee om kruiden toe te voegen naar eigen smaak.

Geroosterde bloemkool en broccoli met gerookte paprikapoeder | It's a Food Life


Recept geroosterde bloemkool en broccoli met gerookte paprikapoeder

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:
– 1 bloemkool
– 1 broccoli
– 1 el koolzaadolie
– 1 el gerookte paprikapoeder
– 1/2 tl zout en peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C

Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes en was met koud water. Droog de groenten een beetje en leg in een grote kom.

Voeg nu de olie en kruiden toe en hussel alles goed door elkaar.

Vet je bakplaat in of leg er een vel bakpapier op (minder schoon te maken). Verspreid de bloemkool en broccoli over de bakplaat en zet 20 tot 25 minuten in de oven. Schud de groenten na 15 minuten even om.

Geniet ervan!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Nog meer groente:
Koolrabi en wortel fritters met jalapeno tomaten salsa
Andijvie stamppot met zoete aardappel
Gevulde zoete aardappel uit de oven met ei en dille

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply